avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea donatiei

Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A parasit locuinta in urma cu 6 luni. Acum eu trebuie sa plec din apartament, adica din locuinta mea pe care am donat-o, intrucat nora mi-a facut evacuarea. Cum anula acest act de donatie?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 12 Februarie 2008
Nu cred ca se poate obtine evacuarea dvs pe calea ordonantei presedintiale - conditia vremelniciei nu e indepinita (decat daca se doreste evacuarea dvs pt o perioada de timp determinata, desi, ma cam indoiesc....).
Daca tot fosta nora a pornit razboiul impotriva dvs, ati putea contracara cu o incercare: revocarea donatiei pt ingratitudine, dovada fiind chiar cererea ei de evacuare:)
Bineinteles, e o chestiune pur teoretica ce v-am spus eu aici - amanuntele spetei intr-un astfel de caz sunt esentiale; insa ati putea vorbi cu avocatul dvs despre asta....cine stie...?!;)
Printre altele, in afara de ce am mentionat mai sus, am omis ca in spatiu mai am un copil de 1 an si 7 luni din centrul de plasament, pe care l-am luat cu hotarare de la centrul de plasament, urmand ca la 2 ani al minorului sa-l infiez. Astazi fosta nora s-a prezentat cu executorul pentru a ma evacua din propriul imobil, dar datorita minorului executorul a hotarat ca o perioada sa convetuim impreuna. Daca introduc actiunea de revocare a donatiei pot sa n-o mai primesc in apartament, sau care ar fi pasii care trebuie sa-i parcurg ca fosta nora sa nu mai aiba acces in imobil?
Pai nu a-ti spus ca aveti contract de inchieriere?#-o
Cum a obtinut ea evacuarea dvs, avand in vedere ca nu s-a efectuat partajul pe casa? Casa din cate a-ti mentionat a facut obiectul unei donatii in favoarea fiului si a norei, ceea ce implica ca amandoi sunt proprietari pe casa.
Daca s-a prezentat cu executorul inseamna ca are deja o hotarare, cel putin definitiva, daca nu irevocabila.
Cred ca e momentul sa apelati la un avocat; daca ati fi avut unul nu cred ca ati fi ajuns in situatia de a fi evacuta in astfel de conditii, care va sunt favorabile.
Daca a recurs la ordonanta presedintiala inseamna ca au fost indeplinite cele trei conditii: urgenta, adica sa fie vorba de "cazuri grabnice" a caror solutionare pe calea dreptului comun nu ar putea asigura o protectie eficace a dreptului pretins incalcat, masura dispusa de instanta sa aiba un caracter vremelnic, in sensul ca prin ea nu se va rezolva fondul pricinii, evitandu-se astfel prejudecarea acestuia.
Totusi , mi se pare ciudat cum a obtinut evacuarea, intrucat nu mi se pare ca se indeplinea conditia "urgentei" solutionarii pricinii pe calea ordonantei presedintiale, fiind necesar sa se examineze insasi fondul dreptului dedus judecatii, dar pe calea dreptului comun, pentru a se verifica existenta si valabilitatea titlului cu care fiecare parte detine in folosinta bunul.

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)