avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventariere fara liste de inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventariere fara liste de inventariere

Am avut un business tip franciza de prestari servicii, in regim de consignatar,nu imi apartinea decat angajatul si la fiecare inventar, care se facea,totul se scana se introducea cantitatea,se introduceau datele intr-o baza de date si ieseau listele cu pret per bucata si valoare totala.Se specifica ca discutam in termeni cantitativi.Stiu sigur ca trebuia ca si ei la randul lor sa aiba listele proprii de inventariere care sa fie confruntate cu situatia magazinului, chiar si cantitativ cum specificau ei de fiecare data,dar rezultatul final venea valoric.Ultimul inventar,rezultatul l-am primit imediat, valoric si bineinteles ca pe minus,adica de plata,fara liste de inventar atasate,doar 3 coloane distincte cu sume si vanzarile sunt trecute fara tva si de fiecare se mentioneaza ca aceste vanzari nu au nici o importanta la calcularea inventarului,ci este doar o suma de control.Poate cineva sa ma indrume in ce temei legal pot ataca un sistem care lucreaza cu o baza de date si o gestiune care se spune ca ne apartine, dar de fapt are acces oricine si cel mai grav,baza de date are cel putin o eroare pe zi in timpul vanzarii propriu-zise, adica exista diferente intre calculator si casa de marcat la final de zi.Care este organul competent care poate verifica veridicitatea calculelor si in plus cum poti tine gestiunea unui magazin din moment ce ii poti face modificari in gestiune intr-un an fiscal incheiat?
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 15:44, 4 Noiembrie 2010
Exista niste norme si proceduri de inventariere fara de care inventarierea nu este facuta conform legii.
Va invit sa cititi pe larg ordinul si o sa aveti raspunsuri la toate intrebarile dumneavoastra:

Ordinul 2861 din 9 octombrie 2009 (Ordinul 2861/2009)
pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii

Publicat in Monitorul Oficial 704 din 20 octombrie 2009 (M. Of. 704/2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar Imprevizibila Imprevizibila Care este procedura pentru efectuarea inventarului intr-un magazin cu produse alimentare ? (vezi toată discuția)
Inventar pantial pantial Buna ziua! Am deschis un nou punct de lucru pentru un magazin mixt. Am aranjat marfa la raft si urmeaza sa o predam gestionarei.Nu stim daca inventarul ... (vezi toată discuția)