avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stimati contabili...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stimati contabili...

Subiect: Legea nr. 571/2003 impozitul la sursa!

Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente

(1)Platitorii urmatoarelor venituri au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentând plati anticipate, din veniturile platite:
a)venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
b)venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignatie;
Va rog sa-mi specificati in cazul bunurilor in regim de consignatie,care este venitul brut din care trebuie sa retin cei 10%...si TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT IN FIECARE LUNA ptr fiecare persoana in parte nominal?este imposibil daca la o consignatie vinzi ptr cativa zeci de clienti...chiar trebuie sa merg la fisc cu un morman de chitante?
va multumesc.succes.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:23, 4 Noiembrie 2010
Contractul de consignatie este conventia prin care una din parti - consignant -, incredinteaza celeilalte parti - consignatar -, lucruri mobile spre a fi vandute la un pret deja stabilit, cu obligatia restituirii, la termen, fie a bunului nevandut, fie a pretului stabilit, cu retinerea unei remuneratii numita comision.

Articolul se refera la veniturile care se cuvin consignantilor.
Dvs. in calitate de consignatar "nu trebuie sa mergeti cu un morman de chitante la fisc".
Lunar, pe baza evidentelor contabile, consignatarul retine din veniturile ce se cuvin consignantilor, impozitul aferent. Totalul acestui impozit consignatarul il trece in Declaratia 100 rd. 11. Impozitul retinut trebuie virat de catre consignatar pana pe data de 25 a lunii urmatoare retinerii, data pana la care consignatarul trebuie sa depuna si Declaratia 100.
Anual, pana pe data de 28 (29) februarie a anului urmator consignatarul depune declaratia 205 privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit.

Atentie, trebuie tinuta de catre consignatar o evidenta nominala a consignantilor si a veniturilor realizate de acestia.

Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Alexandrustefan87 a scris:

Se plateste lunar, si trebuie sa prezinti toate chitantele pentru fiecare om in parte.


:offtopic:
@nefis : va rog continuati discutia aici
Regulamentul de postare interzice deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect .
Mersi frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea nr. 571/2003 impozitul la sursa! nefis nefis Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente (1)Platitorii urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Conditii functionare firma de amanet johnnyb999 johnnyb999 Buna ziua, Am incercat sa apelez la un avocat , contabil, dar se pare ca numeni nu stie exact ce si cum, si as dori sa deschid firma la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)