Buna ziua.
Cazul meu este urmatorul:
Sunt asociat unic si administrator la o firma care nu functioneaza din februarie 2009, au fost depuse insa lunar declaratiile la finante , toate pe 0 cat si bilant si balanta.
In anul 2008 s-a realizat un transport de marfa catre firma mea, pe baza unei facturi achtate doar partial.Suma ramasa(2000 Ron) nu s-a mai putut achita deoarece firma mea era doar in pierdere si deci nu au fost bani pentru aceasta plata.S-a discutat in repetate randuri cu reprezentatii firmei de transport in speranta unei amanari de plata insa la un moment dat acestia au decis sa intenteze proces pt recuperarea datoriei.
In luna martie 2009, pt ca nu mai aveam nici activitate pe firma, am plecat in strainatate.Prima citatie pt procesul care a fost deschis a venit undeva in luna septembrie, nu m-am prezentat nici eu si nici un alt reprezentant din partea firmei mele.
A doua citatie a venit in luna ianuarie 2010, la fel,neprezentare.
Mentionez ca sediul social al firmei este la locuita parintilor mei, printr-un contract de comodat care se incheie in februarie 2012.
Astazi, mama mea a primit o sentinta cu titlu de executare silita a firmei mele in cazul in care nu se achita suma datorata catre firma de transport la care evident s-au adaugat cheltuieli de judecata plus alte penalizari.
Sunt constienta ca se va trece la executare silita foarte curand, insa singurul bun mobil si imobil al firmei este casa de marcat.
1-As dori sa stiu daca vor fi afectate bunurile parintilor mei intrucat acolo este sediul social al firmei?
2- Deasemenea stiu ca poate fi tras la raspundere si administratorul firmei, dar nici eu nu am vreun bun mobil sau imobil in Romania, doar un cont curent la o banca, care este aproape gol, iar in strainatate sunt persoana fizica autorizata.
Va multumesc in avans pentru raspunsuri.
O zi buna.
Ei nu au voie sa se atinga decat de lista de obiecte de inventar in care presupun ca e doar casa de marcat si situatia stocurilor pe care e nimica, iar acei 200 ron sunt ai banci daca n-au fost ridicati de un an. Oricum o cearta tot e.
Cum spuneau si altii mai sus...stati linistita, or sa execute silit doar bunurile firmei,o sa va puna sechestru pe contul bancar cel mai probabil astfel incat orice bani vor intra nu va veti putea folosi de ei pana nu se achita integral suma datorata.
Ce arata stocurile ? Daca aveti marfa ramasa cu siguranta or sa v-o retina si aia.
In cazul in care se decide sa se treaca si la executarea silita a adminastratorului firmei, pe diverse motive, mare grija la lucrurile personale, conturi bancare.S-ar putea sa ramaneti fara anumite bunuri.
Nu sunt expert in astfel de cazuri insa unui apropiat al familiei mele i s-a intamplat acelasi lucru, iar acum, fiind angajat legal- lunar i se opreste o anumita suma din salariu, pana la restituirea integrala a sumei datorate.
Multa bafta.
Srl sau ii
florenta_22
Buna ziua,
Ma aflu in somaj si cum nu gasesc de lucru ma gandesc sa-mi infiintez o firma,dar nu stiu ce este mai convenabil,as vrea ca pe firma sa fie angajat ... (vezi toată discuția)