avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara,sotul meu a mai fost casatorit si din acea relatie a rezultat o fetita care acum are varsta de 7ani.pensie alimentara nu i-am platit pentru ca sotul meu a ramas fara job,dar i-am cumparat mereu ce a avut nevoie si poate am cheltuit mai mult decat pensia alimentara care i s-ar fi cuvenit lunar.i-am deschis si un cont unde i-am depus 3000 roni(banii putand sa-i scoata doar cand face copilul 18 ani),dar fosta a depus plangere la politie precum ca nu a platit pensie alimentara.plangerea a ajuns deja la tribunal si as vrea sa stiu ce putem face in acest caz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:30, 4 Noiembrie 2010
Daca a ajuns la judecatorie( presupun) inseamna ca nu v-ati interesat prea mult de dosar. Incepeti si faceti plata pensiei de intretinere altfel va puteti trezi ( in cel mai rau caz) cu ,probleme in cazierul judiciar deci o condamnare cu suspendare.
multumesc frumos
va sugerez sa va angajati un avocat.
daca sotul obtine venituri, trebuie sa plateasca. daca nu obtine venituri, nu poate fi acuzat de rea- credinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprie pensie alimentara dumybo dumybo Buna ziua Numele meu este Dumitru Bogdan. Am divortat in data de 16.09.2019. Din acesta casatorie au rezultat doua fetite. Custodia a ramas mamei fetelor. ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Refuza sa mai trimita pensia alimentara ContSters325926 ContSters325926 fostul meu sot refuza sa mai trimita pensia alimentara fetitei noastre in varsta de 7 ani...nu este angajat cu forme legale,desi locuieste cu chirie si conduce ... (vezi toată discuția)