avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Retragerea ajutorului social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Retragerea ajutorului social

parintii mei sunt de la tara,au beneficiat de ajutor social pana acum o luna,insa acum primarul i a scos de la ajutor social.parintii mei nu au nici un venit, au 60 de ani plus ca mai am o sora de 13 ani,iar pamant nu au decat 24 de are intravilan,iar 62 de are arabil.le a retras ajutorul social pe motiv ca au cu un ar in plus pamant intravilan.e corect asa.ce pot face ptr a primi din nou ajutor social?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 7 Noiembrie 2010
Potrivit Legii nr.416/2001, familiile şi persoanele singure, cetăţeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială.

La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, după caz, al persoanei singure, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizaţia de şomaj, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii suplimentare pentru familiile cu copii, alocaţii de întreţinere pentru copiii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii, precum şi ajutorul care se acordă soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu.

Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile ori imobile, la stabilirea venitului net lunar al familiei se iau în considerare arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea, precum şi veniturile care se pot obţine din valorificarea bunurilor respective, sub condiţia păstrării unei locuinţe minime şi a bunurilor necesare nevoilor familiale. În cazul familiei sau al persoanei singure care locuieşte şi gospodăreşte împreună cu alte familii sau persoane singure şi contribuie împreună la achiziţionarea sau la realizarea unor bunuri şi a unor venituri din valorificarea acestora ori la consumul acestora, la stabilirea cuantumului ajutorului social se iau în considerare atât veniturile nete lunare proprii, cât şi partea ce îi revine de drept din veniturile lunare nete realizate în comun de persoanele din gospodărie.

Puteti ataca in instanta , decizia primarului de a nu mai acorda ajutor social.
Interventie moderator:
:rtfm:
trifan1985:
Pentru noi interventii la aceeasi problema intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde". Altfel nici dvs., nici noi nu mai intelegem nimic.

trifan1985 a scris:
da


multumesc ff mult.tin sa mentionez ca ei nu au nici un venit,nici o alta proprietate,nu au paduri nimik,traiesc practic dintr o alocatie de stat a surorei mele.
daca sunt de la tara cat pamant trebuie sa am pentru a beneficia de ajutor social?familie cu trei persoane care nu au nici un venit banesc ,decat o alocatie de stat pentru copil.
care lege imi poate spune cum pot beneficia de ajutor social?mai exact pentru cei de la tara?

Alte discuții în legătură

Drepturi sociale: calculul ajutorului social pentru o mama cu 7 copiii CodrinaSilvia CodrinaSilvia As dori sa stiu cum se calculeaza ajutorul social, alocatia pentru copii si alocatia suplimentara pentru familie monoparentala pentru o mama singura cu 7 copii ... (vezi toată discuția)
Ajutor social catatohanean catatohanean Buna ziua.Pot beneficia de ajutor social dupa incheierea perioadei de somaj a ambilor soti,care au in intretinere doi copii minori? In ce consta acest ajutor? (vezi toată discuția)
Ajutor social - familie monoparentala dezdemona_dezy dezdemona_dezy Buna seara. am si eu o intrebare. am 442 ani nu am nici un venit nu am servici am o fetita de 2 ani si 2 luni in intretinere .nu am gasit de munca motivatia ... (vezi toată discuția)