Va rog respectuos sa ma ajutati in realizarea demersurilor pentru realizarea cu succes a unei plangeri catre Judecatoria Orasului privind solutionarea unui conflict de munca pe - art.2 ,art.3, art.51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 pentru acordarea primei de nastere copil.
Pe scurt am solicitat firmei acordarea primei de nastere, mi-a fost refuzat verbal, am facut plangere la ITM si m-au redirectionat catre Judecatorie.
Stiu ca fiind un conflict de munca, nu sunt cheltuieli de judecata si nu este nevoie de avocat.
Vreau sa stiu cui ii adresez plangerea? (D-lui Procuror, Judecator?)
sau carui birou ma adresez?
Cum procedez cand ajung acolo?
Cum decurge un astfel de proces?
Pe scurt pasii de urmat pentru finalizarea acestui proces.
Cererea de chemare in judecata o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire ... atentie , fiind litigiu de munca, cererea se trimite pe adresa Tribunalului Constanta si nu a Judecatoriei Constanta.
Eu am trimis cererea la Tribunalul din raza de domiciliu prin mandat postal cu confirmare de primire.Nu am platit nicio taxa de timbru si ma reprezint singura fara avocat. Trebuie sa iti redactezi cererea de chemare in judecata in baza faptelor si sa le atasezi in copie documente justificative in doua exemplare (una pt tribunal si una pentru parat) gasesti modele de cereri pe internet.
Eu acum am alta problema. Firma dupa ce a primit citatia ma suna sa-mi spuna ca imi plateste prima de nastere si vor sa-mi retrag plangerea :D.
Daca ma poate ajuta cineva cum sa procedez in acesta situatie? Ma gandesc ca trebuie sa trimit tribunalului copie dupa ordinul de plata...si sa cer anularea plangerii datorita stingerii conflictului de munca ?
@ A.lex
Dupa primirea banilor, mergeti la Tribunal si depuneti o cerere de renuntare la judecata.
@ sce76
Litigiile de munca sunt de competenta Tribunalului in a carui circumscriptie isi are sediul sau domiciliul reclamantul. Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare.
Nu este obligatorie prezenta unui avocat.
Ajutorul de nastere nu face obiectul Legii nr.330/2009 .... este o interpretare eronata a prevederilor acestei legi.