avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea de Drept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea de Drept

Buna ziua,

Stiu ca probabil sunteti satui de astfel de intrebari,insa as vrea si eu sa stiu daca este posibil sa ai o cariera in domeniul juridic daca nu ai cunostinte sau pile?
Eu sunt in ultimul an de liceu si ma gandesc serios sa ma indrept spre facultatea de drept din Cluj,insa toti din jurul meu ma sfatuiesc sa aleg altceva.Toata lumea imi spune ca as fi naiva sa pierd 4 ani din viata invatand pe rupte daca nu am pile pentru ca altfel nu am nicio sansa sa intru in barou sau sa gasesc un avocat pe langa care sa imi fac stagiatura.
Chiar asa stau lucrurile in realitate?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 16:31, 6 Noiembrie 2010
Asa este.Aproape toate posturile "bune" sunt ocupate de oameli 'competenti' care prin stiinta si iq-ul dovedesc, situatia actuala legislativa, executorie si reprezentativa:((.Va mai trebuie motivatii?
eu zic sa nu mai apleci urechea la gura lumii... eu nu am avut pile nici la facultate, nici la examen la barou, nici la gasirea unui mentor...am invatat, am dat frumos examen, am luat si apoi am trimis cv+uri si scrisori de intentie la cabinete de avocatura si am fost chemata la interviu si gata, sunt stagiar! fara sa dau bani din buzunar si fara sa intervina nimeni ptr mine..
Asa ca nu te demoraliza, daca crezi ca asta vrei sa faci in viitor, ai toate sansele!!Bafta!
nu este usor, e adevarat.....cei care va sfatuiesc acum se gandesc doar sa nu aveti gustul amar al dezamagirii cand veti termina si veti vedea ca aproape taote posturile bune...se ocupa cum se ocupa..... intrebarea este daca va asumati riscul si poate veti prinde unul din posturile care nu sunt aproape toate....
cei care au valoare cu adevarat , nu trebuie sa cunoasca pe cineva pt. asi face stagiatura. Se bat societatile de avocatura pe ei.
Cu privire la admiterea in avocatura , nu inteleg de ce va faceti probleme!
Cei care sunt suficient de pregatiti pentru a face fata cerintelor societatilor de avocatura , nu trebuie sa-si faca probleme cu privire la admiterea in barou.
Ceea ce vreau sa spun este ca examenul de admitere in barou este mult mai usor decat interviul de admitere intr-o societate de avocatura.
sfatul meu este ca in timpul liceului sa invatati o limba straina nu bine ci foarte bine, va va ajuta mult.
Daca va doriti cu adevarat sa faceti facultatea de drept, urmati-va visul, daca nu, indreptati-va spre altceva.:O
E drept, cei cu "pile" si "relatii" au mai multe usi deschise, dar mereu "graul bun se alege de plava" :dance4:. Degeaba ai relatii daca nu te duce mintea si nu esti pregatit. :(
Eu am facut Dreptul fara pile si relatii; e drept, dupa facultate, 2 ani de zile nu am lucrat in domeniu, dar am continuat sa depun CV-uri si sa merg la interviuri si, intr-un final am reusit.
Acum sunt CJ cu atributii de Director Executiv ( prin fisa postului) si, impreuna cu seful meu, am reusit in 4 ani sa facem din firma un lider de piata pe sectorul nostru de activitate.
Asa ca, daca vrei cu adevarat sa reusesti si esti capabil, poti.:D

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Merita sa devii avocat? ContSters168178 ContSters168178 Buna,am fost si eu proaspat admisa la facultatea de drept si as vrea sa stiu daca merita sa merg in continuare sau nu.Sunt foarte pasionata de tot ceea ce tine ... (vezi toată discuția)
Buna. despre a fi avocat... D0R1N D0R1N Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de ... (vezi toată discuția)