avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident in incinta autogarii considerata proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident in incinta autogarii considerata proprietate privata

Am parcat masina pe peronul autogarii din oras, la aprox.5 m in spatele unui autobuz care stationa in afara peroanelor pe laterala autogarii. Soferul autobuzului a facut o manevra si a dat inapoi avariindu-mi destul de grav masina. Cand am mers la patronul autogarii mi-a spus ca peronul autogarii este proprietate privata si ei nu au nici o obligatie pentru ca eu nu aveam voie sa parchez acolo. As dori sa aflu daca am sanse sa-mi repar masina pe asigurarea lor. Stiu ca si eu sunt vinovata ca am parcat acolo, dar nu am vazut indicatorul pe care scria ,,proprietate privata ", totusi am o intrebare soferul nu era obligat sa se asigure cand a dat inapoi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 01:31, 6 Noiembrie 2010
avand in vedere ca e culpa dvs reparatiile masina cad in sarcina dvs.
Pe proprietate privata se aplica regulile impuse de proprietar.
Din relatarea dvs,rezulta ca va apartine culpa,avand o ideee cel putin nefericita si pana la urma ,paguboasa pentru dvs in alegerea locului de parcare
Eu sunt nelamurita cu conceptul de proprietate privata in Romania, eu trebuie sa-mi repar masina pentru ca am parcat pe proprietate privata, dar sunt obligata sa-mi izolez tevile care trec pe la mine prin apartament, avand in vedere ca am centrala de apartament, alfel platesc 30% la intretinere. Deci daca sunt pe proprietate privata dar am venit cu ganduri pasnice proprietarul are dreptul sa-mi dea in cap daca asa vrea el. Poate sunt eu suparata acum pe tot ce se intampla in tara asta, avand in vedere ca si eu si sotul meu lucram in invatamant si chiar am ajuns la limita cu toate.
Imi cer scuze daca gresesc, poate sunt eu intr-o pasa prosta.
regulile impuse de proprietar sunt cunoscute de cei ce utilizeaza " proprietatea privata " ?
pe proprietatea privata este interzis accesul?
de ce a trebuit sa parcati acolo masina? ati adus pe cineva la autogara?
curios deci dupa cum spune @r. gabi daca merg la domnia sa acasa poate sa faca orice cu mine ca e pe proprietate privata!!! superb =D>
cred ca s-ar incadra la distrugere de bunuri .
oare chiar este proprietate privata sau se incadreaza la " de utilitate publica" ?
din cate stiu tocmai asta e si scopul unei autogari sa fie de utilitate publica .:P
Și dacă în locul mașinii doamnei Veber era o mămică cu copilul de 2 ani care s-a împiedicat și a căzut iar mama încearcă să îl oprească din plâns și între timp ”șoferul” autobuzului face manevra păcătoasă, cine e de vină? Copilul? Trebuia să cadă pe proprietatea publică? O fi ea doamna Veber vinovată, vină pe care de altfel și-o și asumă, dar șoferul ăla chiar nu suportă nicio consecință?

Alte discuții în legătură

Cinci amenzi în mai puțin de o lună de zile pentru oprire interzisă, consider că e un abuz. cum le pot contesta? MateiPN MateiPN Buna ziua, Ma numesc Matei si din data de 18 Aprilie lucrez intr-un magazin cu schimb valutar. In data de 24 Aprilie am avut de-a face cu bisnitarul ... (vezi toată discuția)
Accident usor drum privat dan_pal dan_pal Buna ziua Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ... (vezi toată discuția)
Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)