avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despre parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despre parcare

gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez "ACOLO" ca ....... si urmeaza ceva amenintari.......... vreau sa stiu care sunt drepturile si obligatiile mele ca proprietar auto si care sunt drepturile si obligatiile celor in dreptul carora parchez ( in special in dreptul unor case la curte !)
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 12:11, 4 Februarie 2010
Blocati pe cineva atunci cand parcati masina? Este vre-un semn cu stationarea interzisa pe strada respectiva? Locul pe care parcati este proprietate privata?

In caz contrar, faceti plangere la politie si nu veti mai avea astfel de sicane.
Nu blochez "pe cineva" atunci cand parchez masina ! Nu este niciun semn cu stationarea interzisa pe strada respectiva si nici " nu parcati ! garaj ! Locul pe care parchez NU este proprietate privata ! DECAT este in dreptul CURTII unui proprietar de "casa la curte". NU in dreptul portilor de intrare in curte (fie auto sau uman !).Asa doreste proprietarul curtii sau si el parcheaza uneori acolo ! Dar nu este vorba de un proprietar anume ! Multi fac asa !
Atunci faceti plangere la politie impotriva vecinului si nu o sa mai aveti probleme.
Asa doreste proprietarul curtii sau si el parcheaza uneori acolo !

Va raspund legat stict de aceasta afirmatie si doar din punctul de vedere al unui proprietar de curte : eu ca detinator de teren am fost obligat de primarie ca sa retrag amplasamentul gardului cu niste metri (3) pentru extinterea strazii ( de la 8m la 14 ) , acest lucru (obligarea mea) facandu-se prin conditionarea acordarii autorizatiei de constructie pentru gard de aceasta retragere ; in acelasi timp nu am fost despagubit cu nimic pentru terenul ramas neimprejmuit , nici macar nu a fost scos in acte din proprietatea mea , astfel incat sunt in continuare proprietarul acelei fasii de teren si platesc impozitul aferent. V-ar conveni sa fiti in situatia mea si venind acasa sa nu va puteti parca masina in fata casei dvs. pe terenul proprietate ? Nu am dat exemplu ca fiind regula generala ci doar ca sa intelegeti ca pot exista si asemenea situatii si pana nu cunoasteti situatia juridica a terenului din fata acelei curti e mai bine sa nu intrati in conflict. Acum omeneste vorbind , un strain sa parcheze in fata curtii mele si eu sa caut loc de parcare la 7 strazi distanta nu este corect ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)
Buna seara, recent m-am mutat la casa. din pacate nu pot parca ... CatalinM1989 CatalinM1989 Buna seara, Recent m-am mutat la casa. Din pacate nu pot parca masina in curte din cauza vecinilor ( toate masinile sunt parcate pe dreapta, iar casa mea ... (vezi toată discuția)