avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea ACOSTARE IN TRAFIC RUTIER
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

ACOSTARE IN TRAFIC RUTIER

Intr-o seara de sambata,pe la orele 19,eram la volan impreuna cu sotia mea care ocupa locul din dreapta fata din auto.Am o masina considerata de cei cu experienta"modesta"-HYUNDAI-Getz.Am asteptat la semafor ,eu fiind pe banda din stanga,a aparut verde ,am semnalizat stanga ,am efectuat manevra stanga,am trecut de marcajul pietonal si mi-am continuat drumul pe banda a doua.La scurt timp,am fost depasit de un BMW(negru)care a intrat pe banda mea de mers si a incetinit brusc,lucru ce m-a determinat sa opresc si eu brusc,pentru a evita un posibil impact cu acesta.Am claxonat enervat de gestul acestuia.In secunda :((imediat urmatoare,un alt BMW(alb) dar la fel cu cel negru-BMW de ultima serie, a realizat ce s-a intamplat si m-a depasit prin stanga-linie dubla continuua,a ajuns in fata mea si cei doi conducatori auto au iesit din masini si au venit la mine ,proferand injurii la adresa mea si a sotiei,amenintari si altele.Cel din pima masina ,a ajuns mai repede,la masina mea si a spus:BA GABORE IESI DIN MASINA ,CA-TI I-AU GLANDA-si altele de genul acesta,incepand sa loveasca cu pumnii si palmele in geamul lateral stanga si in parbriz.Sotia mea a incercat in acel moment sa iasa din amasina ,vazand cu cata furie loveste individul masina , care este si a ei.Am reusit sa o opresc sa iasa din masina,in timp ce celalalt amic-complice- se afla in stanga spate al auto.Am blocat masina,am aprins luminile de avarie in timp ce ei se distrau.Vazand ca nu ies din masina,au mai aplicat ceva palme,mi-au mai adresat cateva cuvinte din acelasi registru,dupa care au plecat in tromba cu masinile lorBMW.Am sunat la 112,am coborat din masina am cerut celor care au vazut ce s-a intamplat sa fie martori dar mi-au spus ca nu vor sa aiba de-a face cu politia sau cu tribunalele.Norocul meu a fost acela ca un taximetrist,baiat tanar,a vazut ce s-a intamplat,si a venit la fata locului confirmand cele intamplate.Mai mult,fara sa ma cunoasca,a dat de inteles ca ii cunoaste pe respectivii,care sunt privatizati,au o "afacere " si ca nu sunt la prima fapta de acest gen,ba chiar m-a felicitat ca nu am iesit din auto,pentru ca "o furam rau de tot".Arat faptul ca eu sunt-poate a-ti si ghicit...bugetar si "gabor",adica sunt politist,iar respectivii locuiesc la cateva strazi de mine.Dupa ridicarea amprentelor lasate pe masina mea si verificarea in baza de date,am aflat aceste lucruri,insa surprinderea mea a fost si mai mare cand am fost intrebat - "ce reclamati de fapt ?" ,ca distrugere nu este(art.217),lovire nu este(art.180,181 sau 182),talharie nu este(art.211),insulta nu este(art.205)-si ca si cand era ,oricum "nu tinea in instanta ",amenintare(art.193.) nu este,deci au incercat sa ma convinga ca de fapt nu este nimic din toate astea deoarece...pe romaneste nu sunt nici batut(nici eu,nici altcineva...despre altcineva...ma opresc aici),masina mea este tot ca inainte,injuriile,amenintarile oricum nu sunt scrise...ca sa ramana probe-eu am incercat sa spun ca sunt,sau ar putea fi ''mijloace de proba" si seara s-a terminat cu concluzia ca eu am facut cam mult ''tapaj''pe acest lucru.Mi s-au dat si sfaturi;ca daca as trai in Bucuresti,n-as mai fi atat de surprins.Am fost de acord cu ei.Dar stiti de ce?Tocmai ca nu traiesc in Bucuresti.Astept si va rog ,sa-mi spuneti parerile Dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:26, 7 Noiembrie 2010
Daca dvs. va plangeti, in calitate de politist ce ar trebui sa zica un muritor de rand...Adevarul este ca multi soferi din acestia turbulenti creeaza mari probleme in trafic. Si din pacate nu exista o solidaritate a oamenilor corecti, care respecta legea deoarece se simt intimidati de acesti scandalagii, care nu de putine ori au pe cineva, undeva... Nu avem sa decat sa ne resemnam, sa dam vina pe sistem si sa consideram(macar pentru sine) ca a fost un fapt izolat.
Surprinzator si totodata dezarmant ca dvs ca parte integranta din sistem ,care ar trebui sa detineti parghii legale concrete impotriva la astfel de manifestari care au devenit cotidiene,va confruntati cu situatia de numai a va exprima neputinta si a va bloca in autoturism ca sa nu suportati consecintele comportamnetelor antisociale manifestate de o parte din participantii la trafic
Aspectul ca respectivii vi s-au adresat cu expresii care conduc la activitatea dvs ,
demonstreaza ca va cunosc si mai grav ,ca nu le este frica de eventuala dvs riposta ,aspect care reprezinta o grava afectare a imaginii,autoritatii statului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident în trafic. am oprit la stop pentru a vira la stânga, ... Alexandra Mocanu Alexandra Mocanu Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la stânga, am acordat prioritate autovehiculelor care veneau din stânga, am ieșit pe linia de tramvai, ... (vezi toată discuția)
Nebuni la volan. cum ii strangem marshanna marshanna Buna ziua, O colega de-a mea a avut azi un incident in trafic. Mai precis, dorind sa se incadreze pe banda din stanga, ca sa vireze catre o strada, soferul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , astazi mi s a retinut permisul de conducere pentru ... Liviu tanase234 Liviu tanase234 Buna ziua , astazi mi s a retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate in intersectie , ce nu inteleg eu e ca nu consider ca se incadreaza ce ... (vezi toată discuția)