avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie pensie alimentara parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie pensie alimentara parinti

Buna ziua,

As avea 2 intrebari referitor la pensia alimentara platita minorului in caz de divort.

1. Poate un minor (7 ani) fi incredintat mamei chiar daca aceasta nelucrand nu inregistreaza nici un venit (fiind studenta la zi)?
2. In cazul in care mama are custodia minorului care este cuantumul pe care tatal il plateste daca el lucreaza cu contract intr-o tara membra UE? Este procentul aplicat conform cu legea din Romania, sau este considerat in Romania fara venit, avand in vedere ca el este inregistrat ca si angajat in alta tara?

Multumesc,
Simona
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
roxanasimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxanasimona , utilizator 10:58, 8 Noiembrie 2010
Dar in cazul in care nu exista masa partajabila, neexistand nici un bun comun, ce anume prevede legea? Automobilul luat cu credit a fost apoi vandut de sot, iar in cazul unuia dintre credite(de nevoi personale) sotia nici macar nu a fost informata, ca sa nu mai mentionez sa fie cazul de ceva semnatura la banca, sau orice in acest sens. Pentru acest caz as vrea sa ma interesez ce se prevede in caz de divort.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alim/divort kit13 kit13 Eu si sotul meu suntem casatoriti din 2008 si avem din 2010 o fetita. In urma divortului as dori sa stiu ce drepturi ar avea el asupra ei si cam ce procent ii ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu chirie anl si rata la credit cui revin la divort? Maria_Enache Maria_Enache Buna ziua. La multi ani si la cat multe procese castigate in noul an! Sunt in divort cu sotul meu, am cerut incredintarea celor 2 minori, pensie ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? roshia roshia in cazul in care sotul pleaca de comun acord din tara sa castige bani pt a achita ratele in tara..iar dupa 6 luni vine in concediu afirmand ca vrea sa ne ... (vezi toată discuția)