avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice?

cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice, care sunt conditiile in care o institutie publica poate vacanta un post.
va multumesc si astept un raspuns fundamentat legal :((
Un post se poate vacanta prin: concediere (pentru: abatere disciplinara grava, arest preventiv > 30 de zile, inaptitudine fizica/psihica, incompetenta profesionala), demisie, incetare prin acordul partilor.

Temeiuri legale - Legea nr. 53/2003 si Legea nr. 188/1999.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Tanjiani, utilizator
ca sa descriu speta exacta:
o institutie publica are conform organigramei 650 de posturi, isi reorganizeaza activitatea prin reducere de posturi si conform noii organigrame ramane cu 372 de posturi in conditiile in care pe vechea organigrama avea din 650 de posturi din organigrama doar 530 ocupate.
dupa noua organigrama institutia publica are mai multi angajati decat posturi.
emite niste instiintari de preaviz ( de 30 zile) instiintari in care se aduce la cunostiinta ca totusi in institutie sunt aproximativ 300 de posturi vacante cu toate ca nu a emis nici o decizie de eliberare din functie ci doar actele premergatoare eliberarii din functie respectiv acele instiintari de preaviz.
este legal ca institutia sa anunte ca are locuri vacante daca nu a eliberat din functie pe nimeni ( prin decizie).
ce articole de lege incalca. VA MULTUMESC
nu cumva institutia ar fi trebuit sa inceteze raportul de serviciu al functionarilor publici in baza art 97 alin.(1) din legea 188/1999 r2 si abia dupa sa considere ca are posturi vacante ?
n-am inteles aproape nimic din calculul dvs...oricum am dat-o, mie nu-mi iese nici un post vacant...nicidecum 300. oricum, nu se poate considera post vacant, un post redus, ci numai posturile care se vacanteaza, prin metodele expuse de userul @ tanjani. :)
Din descrierea facuta de dvs. cred ca ori nu ati inteles bine, ori cei care fac procedura de concediere/reorganizare sunt membrii in guvernul Boc, pt ca numai ei ar putea fi atat de geniali si de competenti incat pornind de la 530 de posturi ocupate sa ajunga la 300 de posturi vacante dintr-un maxim de 372 pe noua structura.
Teoretic:hammer:, ar putea exista 300 de posturi vacante, daca s-ar desfiinta toate posturile pe vechea structura iar pentru cele noi s-ar pune niste conditii de studii/vechime in specialitate/functie care nu pot fi indeplinite de majoritatea actualilor salariati#-o
Lista cu posturile vacante se pune la dispozitie inainte de incetarea raporturilor de serviciu, posturile care se desfiinteaza nu se considera vacante...


Alte discuții în legătură

Concedieri turdeanu turdeanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine urmatorea situatie: Eu sunt functionar public la o primarie, si sunt vizat pentru concediere, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de postul pe care il ocup sau pe care il voi ocupa tavy tavy poate cineva s-a lovit de o asemenea situatie.Lucrez intr-o institutie publica.Am fost cu studii medii timp de 20 de ani,am urmat o facultate de 6 ani,sunt ... (vezi toată discuția)
Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)