avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua,

De pe 11oct am stat o sapt in proba la o firma.Dupa acea sapt urmatoare am incheiat contract pe 3 luni(perioada de proba nu a fost inclusa in contract).Insa pe 5 nov m-au intiintat ca din cauza ca nu mai au vanzari, si fiindca cea pt care m-au angajat considera ca se descurca si singura,o sa incetam colaborarea.Mi-au dat banii pe oct dar pe saptamana din nov au zis ca mi-i dau in dec. Intrebarea mea este: aveau voie sa ma concedieze tinand cont ca am semnat contract pe 3 luni(contract pe care inca nu l-am primit parafat de la itm)?Tin sa precizez ca firma inca face angajari pe alte posturi inferioare dar nu mi s-a oferit nimic.

Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
soby3, utilizator
Cel mai recent răspuns: soby3 , utilizator 11:11, 8 Noiembrie 2010
Nu pot renunta la contractul pe durata determinata decit prin ajungere la termen, daca va concediaza din motive neiputabile dv. trebuie sa beneficiati de masuri de protectie sociala cum ar fi sa va aducea la cunostiinta alte posturi sa va acorde un salariu compensator etc. Atacati decizia de concediere in instanta
verificati/cereti c.i.m. pentru a vedea daca s-a mentionat perioada de proba pentru ca in timpul acesteia pot face o notificare de incetare a activitatii in baza art. 31 alin. (4^1) c. mun. intrucat se poate inceta c.i.m. printro simpla notificare.
ati semnat c.i.m. ?
am semnat cim dar inca nu l-am primit parafat de la itm
si este trecuta in acesta perioada de proba?
nu

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, ... lilianacatana lilianacatana Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, cu contract de munca, acum doua săptămâni a căzut în fata unui magazin a alunecat pe ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei SIMONA09 SIMONA09 Buna seara Va relatez urmatoarele: In perioada 01.07.2011 - 30.09.2011 am fost angajata pe baza unui contract de munca pe perioada determinata. Pentru luna ... (vezi toată discuția)