avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti : in cazul in care in regulamentul intern al firmei este stabilita o pauza de masa de 30 minute ,este corect sa se prelungeasca programul de lucru cu acest interval de timp?
Cel mai recent răspuns: Diegutza , utilizator 21:00, 9 Noiembrie 2010
15 min. sunt incluse in programul de munca iar restul pentru restul de 15 se poate prelungii programul de munca.
Va multumesc pentru raspuns.Puteti sa-mi spuneti si unde ma pot documenta?
Va multumesc,am gasit in codul muncii.
Cand pauza de masa este de 15 min. este inclusa in programul de 8 ore.
In cazul in care pauza de masa este mai mare de 15 min ( adica 30 min. ) in totalitatea ei prelungeste programul de munca, adica cu toate cele 30 min. se prelungeste acesta.
În conformitate cu dispoziţiile Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, pauza de masă este de cel puţin 15 minute, fiind inclusă în programul de lucru.
Daca pauza de masa depaseste aceasta durata, atunci durata ei se adauga la programul de munca.

Alte discuții în legătură

Pauza de masa neon butterflies neon butterflies Intr-o societate de constructii unde se lucreaza 8 ore/zi , care ar fi durata pauzei de masa ce trebuie trecuta in Regulamentul Intern? ma gandeam la 30 min... (vezi toată discuția)
Pauza de masa cruduta cruduta va rog sa-mi spuneti daca pauza de masa de 30 de minute este inclusa in programul celor 8 ore de munca / zi. multumesc. (vezi toată discuția)
Legislatia muncii oprea_rodica68 oprea_rodica68 este legal ca sa raman 30 min peste program considerandu-se ca aceste 30 de minute sunt pauza de masa, sau sunt incluse in cele 8 ore de munca? (vezi toată discuția)