avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract de munca angajat, cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract de munca angajat, cartea de munca in alt oras

Buna ziua!

Vrem sa angajam o persoana care are cartea de munca, inchisa de ultimul angajator, la ITM-ul dintr-un alt oras, iar angajatul nu are posibilitatea sa mearga sa isi ridice cartea de munca de acolo. Cum putem face, ca sa inregistram totusi acest contract de munca la ITM-ul din orasul unde activam noi? Se poate trimite o cerere de catre noi, sau de catre angajat, ca sa ii fie trimisa cartea de munca la ITM in orasul nostru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 8 Noiembrie 2010
Nu poate fi la ITM carnetul de munca,deoarece angajatorul trebuie sa o puna la dispozitia angajatului in termen de 5 zile de la incheierea contracului de munca.Practic nu se realizeaza in 5 zile,dar societatea tot intra in posesia ei.Deci este responsabilitatea angajatorului atat timp cat este in activitate sa ridice de la itm carnetul de munca.
roxyalexandru a scris:

Buna ziua!

Vrem sa angajam o persoana care are cartea de munca, inchisa de ultimul angajator, la ITM-ul dintr-un alt oras, iar angajatul nu are posibilitatea sa mearga sa isi ridice cartea de munca de acolo. Cum putem face, ca sa inregistram totusi acest contract de munca la ITM-ul din orasul unde activam noi? Se poate trimite o cerere de catre noi, sau de catre angajat, ca sa ii fie trimisa cartea de munca la ITM in orasul nostru?

Multumesc!

1. C.i.m. se poate inregistra fara carnet de munca, salariatul va da o declaratie ca are carnet de munca care se afla la fostul angajator in vederea inchiderii.

2. Carnetul de munca se poate ridica de catre : titular, delegatul fostului angajator sau de catre o alta persoana cu procura notariala.

3. Puteti intra in audienta la inspectorul sef al ITM-ului si solicita sa va ajute in vederea trimiterii carnetului de munca al salariatului respectiv de la ITM-ul unde il are la ITM-ul in raza caruia activeaza noul angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca beatedy beatedy Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei ... (vezi toată discuția)
Retinere carte de munca csabi40 csabi40 an data de 07092007 am dat declaratie de ancetarea munci la itm maramures de la firma sc rinvio com srl prin neplata salariala si ancercarea de a ma scoate cu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi unde este legal sa se trimita carnetele de munca ale angajatilor? firma si-a inchis punctul de lucru la Oradea iar sediul este la Pitesti. (vezi toată discuția)