avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare angajator pentru punere in aplicare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare angajator pentru punere in aplicare a hotararii judecatoresti

am o hotarare irevocabila si executorie pt plata drepturilor salariale si plata catre bugetul de stat a contributiilor aferente acestor drepturi. Instanta nu a mentionat sume , astfel ca-mi trebuie expertiza contabila in cazul executarii silite.Angajatorul nu lucreaza prin banci,platile se fac cash, deci nu prea ai pe ce sa-l executi- plateste doar impozit pe salarii si contributii la 2 angajati, nu stiu daca acestea pot fi executate;De aceea evit pt moment executorii judecatoresti, sa nu platesc niste onorarii si sa nu le recuperez niciodata. Ma gandeam pt inceput la o notificare
catre angajator pentru punere in aplicare a hotararii, iar daca in termen de 15 zile nu se intampla nimic sa fac plangere penala si ulterior sa incep executare silita pentru drepturile banesti. Imi puteti sugera un model de notificare? Trebuie trimisa recomandata cu confirmare de primire?(sa nu spuna ulterior ca in plic era altceva si nu notificarea) Trebuie legalizata/ trimisa prin notar ?Executorul judec. mi-a cerut 200 lei +TVA onorariu pt trimiterea notificarii si mi-a spus ca suma nu va fi recuperabila de la debitor, deci...este exclus sa trimit notificarea prin el.:((
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 16:33, 8 Noiembrie 2010
nu trebuie sa=i trimiteti notificare pentru ca o sa i se comunice oricum o copie de sentinta si lui, ptr ca presupun ca el a fost paratul in proces..
ma gandeam sa ma prevalez de ART. 277 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Deci trebuie sa trimit o "cerere de executare a hot.jud. adresata angajatorului " si nu am niciun model.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe litigiu de munca nitmar nitmar am de pus in executare o hotarare irevocabila pe litigii de munca pt drepturi salariale.. 1. ma gandeam sa ma prevalez de ART. 277 Neexecutarea unei ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila adisoi adisoi Prin solutia Curtii de Apel a fost anulata decizia de concediere si obligat angajatorul sa mi plateasca ore suplimentare ,ore de noapte,zile de repaus ... (vezi toată discuția)
Hotarare de reintegrare si plata drepturi salariale nepusa in executare andreisl andreisl Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am castigat litigiul de munca dintre mine si angajatorul meu, hotararea a fost ... (vezi toată discuția)