avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu permis suspendat + numere provizorii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu permis suspendat + numere provizorii expirate, fara antecedente penale !!!

acum 2 saptamani am avut un accident si am fost retinut cu carnetul de conducere suspendat si cu numerele provizorii expirate... motivul pentru care am ales sa fac acest gest necugetat consta in faptul ca exact langa cladirea in care locuiesc se construieste un bloc de locuinte iar spatiul de parcare din fata imobilului in care locuiesc este foarte mic, drept pentru care in ziua respectiva un muncitor m-a rugat sa mut masina pentru cateva ore dat fiind faptul ca urma sa apara o masina de mare tonaj care sa incarce balast si era pericol de cadere a materialelor de constructie care erau pentru gunoi... Accidentul s-a produs pe strada mea la 200m, la o intersectie cu un scuter care venea din sens interzis. Persoana a avut mana in ghips si nu a semnat nici un proces verbal nici nu mi-a cerut despagubiri. Mi-am angajat un avocat pentru parte cea mai dificila a problemei si anume: conducere fara permis si numere expirate deoarece am inteles ca este caz penal... Reamintesc ca nu am avut niciodata antecedente penale, am fost lovit de un scuter care mergea pe interzis cu numerele expirate, persoana nu a depus plangere impotriva mea dar am aceste 2 probleme care nu stiu ce rezultat vor avea.. Chiar daca am angajat un avocat as dori sa aflu un raspuns pertinent la situatia in cauza... Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: Abasel , utilizator 01:01, 16 Mai 2011
Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.(art.85 alin.1 din OUG 195/2002).
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul , de catre o persoana careia i-a fost suspendat dreptul de a conduce se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Faptele savarsite de dvs. sunt in concurs real. Asta inseamna ca, pentru fiecare din fapta veti primi o pedeapsa, care va fi contopita in cea mai grea(cea mai mare).
Daca instanta va retine circumstantele atenuante(conduita buna, atitudinea dupa savarsirea infractiunii, faptul ca nu aveti antecedente penale, motivul care v-a determinat sa va urcati la volanul autoturismului...etc.), pedeapsa poate fi coborata sub minimul special, dar nu mai jos de 3 luni.
Avand in vedere si dispoz. art.81 din Codul penal, instanta poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o anumita durata (daca pedeapsa aplicata este de cel mult 2 ani).
Raportat la situatia dvs., aveti toate sansele sa scapati cu o suspendare.
Av.Eva Carbunaru
Am si eu aceeasi problema daca ma puteti ajuta cumva.Ce anume trebuie sa fac in cazul in care mi-au suspendat permisul pe perioada nedeterminata( spunand ei ca atunci can vor incheia dosarul voi primi permisul) .Am fost prins circuland cu numere provizorii expirate pe drumurile publice.Motivul fiind doar o deplasare pana la un service ptr a repara masina avand nevoie de ea pentru urmatoarele zile knd urma sa scot un nou set de numere rosii.Mi-a fost luat permisul am primit dovada ptr 15 zile si mi-au fost ridicate si numerele provizorii.Astfel am o noua intrebare. Mai pot scoate numere rosii in continuare?pentru k cele ridicate erau abia primele numere scoase.Mi s-a spus si ca as putea sa scot numere in contiunare ptr ca ele ar fi fost platite de mn si nush ce.( de catre politistul in cauza,dar am motive sa cred k m-a mintit ptr k sta pe langa mine si eu stiu unde sta:))))) deci intelegeti. Astept raspuns. Multumesc anticipat!
Este vorba despre infractiunea prev.de art.85/4 din OUG nr.195/2002 , cea de conducere a unui autoturism cu numere expirate(pedeapsa : 6 luni la 2 ani inchisoare) pentru care vi se va intocmi un dosar penal.
Daca nu aveti antecedente penale , daca recunoasteti fapta , atat la urmarirea penala cat si in faza de cercetare judecatoreasca , in functie de alte eventuale circumstante personale , limitele pedepsei vor fi scazute cu 1/3 , conform art.320 ind.1 c.pr.pen..

Vi se va aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii ,conf.art.81 c.pen.
Ca si la"p1xel" se va dispune anularea permisului de conducere ,urmand sa dati din nou examen in vederea redobandirii acestuia , dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Multumesc pentru raspuns. In legatura cu masina ,daca mai pot scoate numere in continuare aveti vre-o idee? Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile razvan0101 razvan0101 In data de 06.12.2011 mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, circulam cu un auto cu nr. rosii provizorii dar erau expirate de cateva zile, agentu care mi-a ... (vezi toată discuția)
Oug 195/2002 art.85 ContSters54823 ContSters54823 Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina ... (vezi toată discuția)