avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, traversare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, traversare neregulamentara

Buna ziua. In urma cu 2 luni am lovit cu masina un pieton care se afla in traversare neregulamentara. Mana rupta, coaste fracturate, hematom pe creier. La masina am aripa botita, spoiler, parbriz, oglinda (partea dreapta). Mi s-a facut dosar penal ca asa e procedura, dar mi s-au inapoiat toate actele. De la accident si pana acum m-am interesat de starea victimei telefonic, la sora acesteia pe care am cunoscut-o la spital in ziua respectiva. In seara aceasta insa am primit un telefon de la fiul victimei si a incercat sa ma intimideze si sa ma ameninte. Eram di-nainte decis sa cer ceva despagubiri si am mentionat acest lucru o singura data, telefonic, sorei victimei, dupa ce victima deja iesise din spital, iar subiectul nu il deschisesem eu-atunci am aflat ca a iesit din spital. Daca ei vor continua cu intimidarile si amenintarile voi cere daune reale (deviz service 2500ron, 500ron/luna ptc nu pot folosi masina in interes de servici - am contract cu o persoana juridica in acest sens si cu aceasta suma, penalizari 0,1%/zi). As dori sa stiu, in afara de art. 72 din OUG 195/2002, ce alte articole din coduri civile, penale, sunt in favoarea mea? Stiam ca era ceva in codul civil care zice ca un prejudiciu adus asupra unui bun trebuie reparat de cel vinovat... sau ceva de genul; am cautat si nu am mai gasit.
Vreau sa rezolv aceasta chestiune pe cale amiabila totusi, avand textul legii ca argumente in viitoarele discutii cu victima si familia ei.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
ConstructNet Invest SRL, Administrator imobile
Cel mai recent răspuns: ConstructNet Invest SRL , Administrator imobile 22:05, 9 Noiembrie 2010
ati spus ca vi s-a facut dosar penal.
care este stadiul dosarului?
daca o se fiti gasit vinovat in cadrul dosarului penal, dvs. veti fi cel care o sa platiti, nu victima.
trebuie sa vedeti ce solutie va da procurorul.
Inteleg ca pietonul venea din partea dreapta. Daca drumul avea o singura banda pe sens aveti mari sanse ca solutia dosarului sa fie NUP.
Este vorba despre obligarea persoanei care a produs o paguba,o dauna sa dezdauneze persoana care a suferit aceasta paguba,conform art.998-1000 c.civ
art.998-999- este una - raspunderea pt fapta proprie
art 1000 nu are legatura propria fapta
dar nu uitati dosarul penal, asteptati solutia data de procuror
sa nu aveti surprize si sa fiti dvs. cel care trebuie sa plateasca.
Daca procurorul decid NUP, cum ar putea soferul sa ceara daune vinovatului ? doar prin proces civil ?

Alte discuții în legătură

Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima, permis retinut, refuz prelungire dovada dygital2006 dygital2006 Buna ziua. In ziua de 14.03.2011 veneam de pe str. clopotarii vechi sa fac dreapta pe b-dul Iancu de Hunedoara din Bucuresti aveam cedeaza trecerea si ... (vezi toată discuția)