intr-un alt forum la urmatoarele intrbari am primit urmatoarele raspunsuri pe care va rog sa le analizati si sa-mi dati o parere....(este vb despre contract de intretinere)
1 daca unul dintre intretinuti decedeaza dupa 4 ani de la semnarea contractului intretinatorul care si-a indeplinit obligatiile,ramane cu 50% din imobil,in cazul in care al 2-lea intretinut vrea rezilierea contractului?
R-----DA
2 dupa decesul celor 2 intretinuti pot urmasii acestora ataca contractul?
R----nu,deoarece contractul deja a incetat,fiind considerate,de drept,ca si fiind indeplinite obligatiile de catre toate partile semnatare.
3 daca obligatia de intretinere a fost madificata(verbal)de comun acord de catre partile semnatare(cu martori),intr-o suma de bani lunara,pot urmasi rezilia contractul dupa moartea intrtinutilor pe baza ca intretinerea nu sa facut in natura?
R---nu.idem 2
...ma gandesc ca putem explica indivizibilitatea obligatiei pe principiul subrogatiei reale...adica daca instrainez un bun comun si contraprestatia are tot caracter comun ea ca intreg...practic e ca o vanzare numa ca in loc de pret primesc intretinere...la fel daca pretul e in rate doar unul poate cere rezolutiunea pt restul de pret neachitat...cred ca am luat-o la vale ...