Buna! Am un vecin foarte galagios, trecut de prima tinerete, care obisnuieste sa bea si sa asculte muzica foarte tare in fiecare noapte. Eu, mergand la munca ca tot romanul, tare mi-as dori sa pot dormi noptile, sa nu ma trezesc la 4, 6, 7 dimineata pe acorduri tiganesti si alte manele la cati mai multi decibeli. Am chemat de cateva ori politia, dar nu a primit decat avertisment. Am mers la el acasa, am discutat cu el, insa nu arata nici cea mai stearsa urma de bun simt. As dori sa stiu ce alte variante in afara de a-l denunta in fiecare noapte la politie mai am.
PS Am obs ca politia nu ii da amenda, doar avertisment, fiidca "domnul" in pricina se milogeste de ei sa il ierte, iar ultimul gardian il si cunostea. Ba mai mult, o data l-am rugat sa dea muzica mai incet ca era ora 7, iar eu ma trezesc la 8, insa a refuzat pe motiv ca nu e ora de liniste.
Cum as putea face pentru a beneficia de liniste de la ora 10 seara pana a 2-a zi la 8 dimi????
Daca demersurile directe la faptuitor nu au dat roadele scontate,pe cale de consecinta sungura varianta o reprezinta sa staruiti la nivelul organului de politie care detine obligatia sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare indiferent de "milogeala pentru iertare" a celui in cauza
In raport de probele pe care le detineti ,aveti posibilitatea sa contactati politistul de proximitate,care aplicand masurile legale sa determine persoana in cauza sa respecte programul de liniste
Sesizati politia.ori de cate ori este nevoie.daca dupa mai multe interventi ale politie,situatia nu se modifica in folosul dmv,formulati o plangere penala impotriva galagiosului.pune-ti mana la mana cu mai multi vecini.
eu cred ca ar fi mai bine sa se stranga cat mai multe amenzi sau avertismente,ca sa se poata dovedi,ca acesta nu inceteaza si continua fapta.Asta pentru a avea succes in penal,ca sa nu i se dea un Sup,desi,cred ca asa va fi.
E foarte posibil sa-i dea scoatere de sub urmarire, dar macar va fi putin speriat. Pe de alta parte, chiar daca solutia va fi cea de scoatere de sub urmarire penala, pentru asta exista 278 inidce 1 din Codul de procedura penala.