,,acordarea de despăgubiri reprezentând echivalentul valorii bunurilor confiscate prin hotărâre de condamnare sau ca efect al măsurii administrative, dacă bunurile respective nu i-au fost restituite sau nu a obţinut despăgubiri prin echivalent în condiţiile Legii nr. 10/2001 [...], sau ale Legii nr. 247/2005 [...]''
Credeti ca intra sub incidenta acestui text de lege si terenurile ce fac obiectul legii 18 / 1990? Interpretand strict, despagubirea se face pentru bunurile confiscate / daca acestea nu i-au fost restituite / sau nu a obtinut despagubiri. T. Bucuresti interpreteaza restrictiv, in sensul ca doar bunurile ce intra sub incidenta legii 10 / 2001 pot face obiectul cererii.
Interpretarea mea este diferita: semantic, interpretez ca pentru a putea face obiectul cererii trebuie sa indeplineasca 2 conditii: sa fi fost confiscate si sa nu fi fost restituite. Juridic, este inca un text de lege prost construit. Deoarece textul prevede ca despagubirile sa fi fost acordate in baza legii 10 / 2001 sau legii 247/2005, iar legea 247 / 2005 este lege modificatoare imclusin a legii 18 / 1990, inteleg ca s-ar aplica si bunurilor ce fac obiectul legii 18 / 1990. Putem aplica acest silogism in interpretarea textului de lege?
Ma gandeam ca nu ar strica si alte pareri.
Legea 221/2009
calemia
se mai poate introduce actiune in baza legii 221/2009? mentionez ca bunicii si tatal meu au avut domiciliul obligatoriu in baragan timp de 5 ani si ca in ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009
mobexport
Buna ziua
Va rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu despagubirile conf. Legii 221/2009.
Prin Ordinul MAI din 1951, in data de 05.08.1952 familiei mele ... (vezi toată discuția)