avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare intre bunici si nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare intre bunici si nepot

Buna ziua. Parintii mei locuiesc de 30 de ani in casa bunicilor mei, acestia fiind parintii tatalui meu, singurul lor copil de altfel. Mai am 2 surori. Pentru ca tata si mama s au purtat foarte urat cu ei, nu i au bagat in seama, nu au ingrijit de ei in nici un fel, ba chiar mama nici 'buna ziua' nu le da, ( desi stau in casa lor de atatia ani de zile), bunicii, unul in varsa de 85 de ani si celalat 75 de ani, au hotarat sa mi lase mie casa. Eu acum fac si acte la casa ( pe banii mei),pentru ca au avut decat chitanta de mana si pe urma am cazut de comun acord sa mi faca un act de vanzare -cumparare. Aici este problema. Dupa moartea bunicilor, tatal meu, singurul si de drept mostenitor, ma poate da in judecata( mai ales ca parintii mei mi au facut oricum si foarte mult rau), deci sigur o va face! Va dati seama ca este de fapt o donatie deghizata. Dar oameni suntem toti, spuneti dumneavoastra daca bunicii mei declara si la IML si peste tot ca ei atata timp cat sunt in viata pot face ce vor cu casa lor; pot lasa si unui strain daca asa vor de ce legea cu toate astea nu ii lasa sa faca ce cred de cuviinta?? De ce tata care ii lasa sa moara in casa are dreptul la mostenire fara vointa lor?? Trebuie sa existe ceva, va rog mult sa mi spuneti. Eu ii duc la doctor, le spal ( impreuna cu viitoarea mea sotie) , stam langa ei, stam cu ei tot ce trebuie, ii iubim. De ce dovezi mai are legea nevoie? Ca bunicul meu meu s a suparat si mi a spus " eu nu vreau sa l las pe taicatu aici, nu vreau,ca nu merita, eu vreau sa ti las tie ca asa vreau eu; de ce legea nu ma incurajeaza sa fac asta si trebuie sa platesti atatia bani ca sa ti pot lasa ceva??" Eu am 28 de ani astept raspunsurile d voastra cu ce ar fi mai bine sa facem pentru a iesi castigatori in instanta. Cu respect, multumesc.
Cel mai recent răspuns: martinica83 , utilizator 14:27, 10 Noiembrie 2010
daca mergeti impreuna cu bunicii dvs la orice notar public si incheiati un contr de v-c, ei declara ca au primit pretul stabilit prin chitanta sub semnat priv., si ca aceasta vanzare reprezinta dorinta lor ferma si neviciata, este aproape imposibil sa demonstrezi ca este o vanzare deghizata.
~ Conținut șters la cerere ~
o varianta optima este sa sa incheiati cu dansii un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Multumesc pt raspunsuri. Insa este suficient sa punem doar aceasta clauza? Adica imi puteti spune in procente cam cat are tata castig de cauza daca ataca un act de vanzare cumparare foarte bine pus la punct , dar unde totusi va lipsi chitanta care sa demonstreze vanzarea reala? Adica ma gandesc ca daca are un avocat bun......
Ma macina treaba asta pentru ca am facut un efort financiar foarte mare ca sa fac actele casei, plus ca ma va costa destul de mult si actul de v-c. Dar mai am o intrebare. Oare bunicii nu pot da o declaratie la notar sau la avocat ca dorinta lor e sa mi lase mie? Care sa aiba valoare ca proba in instanta.
Multumesc tare mult ca imi suportati insistentele si astept in continuare cat mai multe solutii din partea dvoastra. sunt foarte curios.
Perfectati un contract de intretinere.
;)

Alte discuții în legătură

Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Proprietate vanduta unuia dintre copii anonim_71 anonim_71 Pe scurt.Un proprietar de casa are doi copii.Unul casatorit care locuieste in casa cu el,celalalt,tot casatorit,dar care locuieste in casa sotiei ... (vezi toată discuția)