avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii zilele libere acordate de guvern
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

zilele libere acordate de guvern

cum sunt platite zilele libere acordate de guvern ex. 1 decembrie
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:06, 10 Noiembrie 2010
Nu sunt platite.
Daca in ziua declarata sarbatoare legala, un salariat presteaza munca, atunci el va fi remunerat dublu pentru numarul de ore prestate
Codul Muncii:
Art. 137. - (1) Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 135, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 136 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile sarbatoare  lazarovici alina lazarovici alina am o problema , daca ma poate cineva ajuta in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale cazinoyo2 cazinoyo2 Buna ziua, In conditiile in care in una dintre sarbatorile legale( ex 05.04.2010 - a doua zi de Paste), zi in care angajatorul nu va plati acea zi cu ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite? ankalaura85 ankalaura85 Zilele de sarbatoare legala enuntate conf. art 134 al.(1) din Codul Muncii se platesc? (vezi toată discuția)