avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mutare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mutare dosar

buna ziua am si eu o intrebare cum pot muta un dosar din botosani in bucuresti pentru ca acolo se tine de dosar la politie si intarzie cu judecata dosarului precizez ca de la incident a trecut 1 an de zile si acel dosar este inca la politie pt ca acea firma cu care am avut un conflict are legatura cu politia botosani ( seful politiei botosani - ruda cu directorul acelei firme tata - fiu

va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 19:27, 10 Noiembrie 2010
Referitor la suspiciunile care le aveti vis a vis de posibile influente intre firma si organul de cercetare, puteti sa le sesizati oficial procurorului responsabil
Cererea de stramutare conf.art.55 si urm.cpr.pen se poate face numai in cazul in care dosarul a fost inaintat instantei si are ca obiect trimiterea dosarului spre solutionare unei alte instante,in anumite situatii definite de lege.
In situatia in care la politie nu se respecta prevederile legale in ceea ce va priveste sesizati IGPR si DGIPI din cadrul acestei institutii,in cazul in care puteti dovedi imixtiunea rudei persoanei reclamate de dvs.
De asemeni puteti sesiza si pe Prim procurorul parchetului competent teritorial,in raport de gradul politistului pentru infractiunea de abuz in serviciu,dar,repet,numai in situatia in care aveti probe asupra vinovatiei ofiterului.
Numai cand dosarul ajunge in instanta puteti formula o astfel de cerere
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Oricum prin stramutare nu se poate alege o anumita instanta. Cel mai bine ar fi sa se faca o cerere la procuror si sa se arate ca se tergiverseaza cauza! Stramutarea opereaza in cursul judecatii, nu in cursul u.p.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva unui procuror Irina M. Irina M. Am facut o sesizare penală pentru agresiune si alte violente si una pentru fapte de corupție si evaziune fiscală împotriva unei persoane care, între timp, ... (vezi toată discuția)
Stramutarea cauzei penale ramy84 ramy84 Prin Ordonanta Procurorului s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitei pentru infractiunea de delapidare. Prin plangerea partii vatamate ... (vezi toată discuția)
Furt bancar shary_bv shary_bv buna seara, In vara care a trecut fratele meu a primit un sms de la banca unde avea cont de credit cu descoperire, prin care era anuntat ca s-au extras sume ... (vezi toată discuția)