buna ziua am si eu o intrebare cum pot muta un dosar din botosani in bucuresti pentru ca acolo se tine de dosar la politie si intarzie cu judecata dosarului precizez ca de la incident a trecut 1 an de zile si acel dosar este inca la politie pt ca acea firma cu care am avut un conflict are legatura cu politia botosani ( seful politiei botosani - ruda cu directorul acelei firme tata - fiu
Referitor la suspiciunile care le aveti vis a vis de posibile influente intre firma si organul de cercetare, puteti sa le sesizati oficial procurorului responsabil
Cererea de stramutare conf.art.55 si urm.cpr.pen se poate face numai in cazul in care dosarul a fost inaintat instantei si are ca obiect trimiterea dosarului spre solutionare unei alte instante,in anumite situatii definite de lege.
In situatia in care la politie nu se respecta prevederile legale in ceea ce va priveste sesizati IGPR si DGIPI din cadrul acestei institutii,in cazul in care puteti dovedi imixtiunea rudei persoanei reclamate de dvs.
De asemeni puteti sesiza si pe Prim procurorul parchetului competent teritorial,in raport de gradul politistului pentru infractiunea de abuz in serviciu,dar,repet,numai in situatia in care aveti probe asupra vinovatiei ofiterului.
Numai cand dosarul ajunge in instanta puteti formula o astfel de cerere
Oricum prin stramutare nu se poate alege o anumita instanta. Cel mai bine ar fi sa se faca o cerere la procuror si sa se arate ca se tergiverseaza cauza! Stramutarea opereaza in cursul judecatii, nu in cursul u.p.
Furt bancar
shary_bv
buna seara,
In vara care a trecut fratele meu a primit un sms de la banca unde avea cont de credit cu descoperire, prin care era anuntat ca s-au extras sume ... (vezi toată discuția)