avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fila CEC fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fila CEC fara acoperire

am imprumutat 14000 ron de la o persoana fizica am facut in scris cu el ca daca nu platim suma in 10 luni sa ii dau odob de 20/ lpe luna la care am dat 34000ron dar nu am chitanta la care eu avind un srl am lasat ofila cec garantie el a introduso in banca cu suma de 90000 ron la care cec a fost refuzat la plata neavind bani in cont deoarece firma se afla in insolventa va rog sa imi spuneti daca in baza acelui act de mina a avut dreptul sa intoduca fila cec in banca si invatatima cum sa procedez multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:26, 13 Noiembrie 2010
cred ca trebuie sa consultati un avocat.
In primul rand fila CEC nu se lasa garantie....
In al doilea rand , daca era completata de catre dvs atunci va trebui sa demonstrati ca aveati de incasat o suma de bani pana la data scadentei filei CEC , suma pe care nu ati mai incasat-o...altfel este fapta penala ,prev si ped.de art.215 Cod Penal.
In al treilea rand , daca fila CEC sau ceva din continutul ei (data , suma , beneficiar) a fost completat de catre cel care a primit-o atunci produce zwero efecte din punct de vedere penal, deci puteti sa fiti linistit....
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

In primul rand fila CEC nu se lasa garantie....
In al doilea rand , daca era completata de catre dvs atunci va trebui sa demonstrati ca aveati de incasat o suma de bani pana la data scadentei filei CEC , suma pe care nu ati mai incasat-o...altfel este fapta penala ,prev si ped.de art.215 Cod Penal.
In al treilea rand , daca fila CEC sau ceva din continutul ei (data , suma , beneficiar) a fost completat de catre cel care a primit-o atunci produce zwero efecte din punct de vedere penal, deci puteti sa fiti linistit....
B-)

cam greu de dovedit atat timp cat e semnata.
ar putea insa sa invoce legea cecului din 1934

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)
probleme penale etamarga etamarga am inprumutat o suma de bani l p pf la care avind srl am dat o fila cec in alb semnata de mine la care domnul respectiv a introduso in banca la data de 06 ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)