avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii prestari servicii intracomunitare

O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA.
Intrebare: Trebuie ca societatea din Romania sa se inscrie in registrul Operatorilor Intracomunitari si sa depuna si declaratia 390?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AIV , utilizator 09:11, 11 Noiembrie 2010
In roi nu trebuie decat pentru marfuri, dar 390-ul trebuie sigur.
Cine este obligat sa se inregistreze in R.O.I.

Sunt obligate sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari toate persoanele impozabile sau persoanele juridice neimpozabile care efectueaza operatiuni intracomunitare, atat achizitii cat si livrari de bunuri sau servicii catre/din alte state UE, respectiv:
- Livrari intracomunitare de bunuri scutite de TVA;
- Livrari intracomunitare ulterioare in cadrul unei operatiuni triunghiulare, efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care au codul T in Romania;
- Achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania;
- Achizitii intracomunitare de servicii intracomunitare (efectuate in beneficiul unor persoane impozabile sau persoane juridice neimpozabile dar inregistrate in scop de TVA de catre persoane impozabile din alt stat membru UE;
- Prestari de servicii intracomunitare (efectuate de persoane impozabile catre persoane impozabile din alt stat membru UE).

Sub incidenta inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari intra toate societatile care desfasoara operatiuni comerciale in interiorul spatiului UE, chiar daca acestea sunt inregistrate deja in scopuri de TVA.
:)

chiar asa simplu se accede in CCF?
scuze de offtopic
daca 390 trebuie sigur , atunci si inregistrarea in roi vine de la sine, pt ca , altfel, codul meu fiscal nu este valid pt firma din afara care mi-a facturat.
deci dupa parerea dvs, trebuie sa ma inscriu, nu?
multumesc

Alte discuții în legătură

Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari - prestãri servicii Laura Ciobeica Laura Ciobeica Registrul operatorilor intracomunitari cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate normal in scopuri de TVA pentru ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)