avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tva 5% ,declaratie pe propria raspundere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tva 5% ,declaratie pe propria raspundere

Buna ,
in cazul in care cumparatorul da declaratie pe propria raspunde la notar ,ca nu a mai cumparat imobil cu 5% tva,si incheie act Vanz-Cump.,vanzatorul achita 5% TVA,daca ar fi o declaratie falsa ...........finantele de la cine cer diferenta de TVA ?
Ce raspundere are cumparatorul si vanzatorul in acest caz ?
cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:44, 10 Noiembrie 2010
Finantele o sa ceara diferenta de la cumparator, doar el da cei 5%. Vanzatorul are obligatia sa tina declaratia notara ca dovada de buna credinta si cumparatorul sa nu minta.
multumesc pt.raspunsul DVS.
raspunderea revine cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari apartamente "vechi" ,tva ? ili47 ili47 Buna ziua ,asi dori informatii ,lammuriri la situatia urmatoare: Pf .neregistrat platitor de TVA,vinde 6 apartamente in anul 2011 .Proces verbal de receptie ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)
Aplicare cota gresita de tva rodamo rodamo Bună ziua, Care sunt consecințele legale dacă achiziționez un imobil cu tva de 5% în loc de 19%, în afara obligației de a plăti diferența de 14%? ... (vezi toată discuția)