avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzari apartamente \"vechi\" ,tva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzari apartamente "vechi" ,tva ?

Buna ziua ,asi dori informatii ,lammuriri la situatia urmatoare:
Pf .neregistrat platitor de TVA,vinde 6 apartamente in anul 2011 .Proces verbal de receptie din anul 2009,de atunci este impunere de impozit ,si platit.
Din cauza actelor ........,acum se incheie la notar act de Vanz.-Cump. , in care nu este specificat Tva ,ci pretul integral al apartamentelor ,fara antecontract.
Cumparatorii dau declaratie pe proprie raspundere ca nu au cumparat apartament din 2009 -2011.apartamentul ca marime si pret se incadreaza la Tva 5%. Cand va fi anuntat ca trebuie sa plateasca Tva ? Cum se calculeaza din pretul integral ?Unde se achita ?
cu respect
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 21:14, 14 Februarie 2011
...din ce cunosc aceste apartamente receptionate in 2009 pot fi considerate conf cod fiscal vechi si deci exceptate de la tva...insa inainte de a le vinde e bine sa se intocmeasca o adresa catre finante in care sa fie expusa speta pt a nu va trezi ulterior cu neplaceri...
...deci in luna ian.2011 s-au incheiat acte de vanz-cump,in care este trecut pret integral ,cand anunta finantele pe vanzator sa plateasca TVA ? daca vanzatorul nu a incasat separat Tva ? ,
multumesc
?
Din pacate nu va anunta finantele cand sa platiti TVA.
Trebuie sa va inregistrati fiscal Dumneavoastra la finante, de preferat inaite de a incheia contractele. In caz contrar, vi se va adauga TVA la valoarea din contracte si veti fi obligat sa platiti sume astronomice, pe care nu le-ati incasat niciodata, plus penalitati.
Bonus, plangere penala pentru evaziune fiscala.
Atentie!!!!!! Inspectorii fiscali va vor calcula TVA la valoarea din contractele autentice: pret + TVA 24% . La acest TVA se calculeaza penalitati.
"Fiscalizati-va", cereti informatii la finante cu privire la TVA-ul de 5 % si, cel mai important, angajatt-va un contabil care sa va ajute sa deduceti TVA-ul de la materialele de constructii, manopera, autorizatii etc, pentru a diminua cat mai mult TVA-ul final.
Vezi Ordonanţa de urgenţă nr.109/2009 pentru modificarea Codului fiscal.
Multumesc pt.raspuns,maine mergem ,incercam sa ne inregistram ulterior ,am intarziat 2 saptamini

este vorba de apartamente ,cu proces verbal de preluare din 2009

cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie noua ? ili47 ili47 Persoana fizica vinde case ,procesul verbal de receptie semnat de18 luni ,taxele locale platite tot de la aceeasi data ,intabulat in Cf acum. Acum se vand . ... (vezi toată discuția)
Tva 5% in anul 2010? ili47 ili47 Am incheiat mai multe antecontracte pt.vanzare apartamente ,am incasat pretul ,acum urmeaza sa primesc certificate de edificare ,si sa mergem la notar pentru ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate apartament de pe sc pe pf leventesanta leventesanta In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut ... (vezi toată discuția)