avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare cota gresita de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare cota gresita de TVA

Bună ziua,

Care sunt consecințele legale dacă achiziționez un imobil cu tva de 5% în loc de 19%, în afara obligației de a plăti diferența de 14%?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:52, 4 Decembrie 2023
din punct de vedere al cumparatorului nu exista . Obligatia colectarii a TVA de 19% ii revine vanzatorului. Dar dvs dati o declaratie la notar pe proprie raspundere ca indepliniti conditiile pentru cota de 5% . Atentie si la asta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare imobil in 2022, semnat antecontract. incepator112 incepator112 Buna ziua. Cumparare imobil in 2022, semnat antecontract. Ultima transa achitat in martie 2023. Se presupune sa fie intabulat la sf 2023. Compania consctr ma ... (vezi toată discuția)
Tva 5% ,declaratie pe propria raspundere ili47 ili47 Buna , in cazul in care cumparatorul da declaratie pe propria raspunde la notar ,ca nu a mai cumparat imobil cu 5% tva,si incheie act Vanz-Cump.,vanzatorul ... (vezi toată discuția)