avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... autoturism declarat furat din Ungaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

autoturism declarat furat din Ungaria

In ianuarie 2010 am cumparat un Citroen C3 de la un parc auto second-hand din Craiova. Am inmatriculat masina, iar saptamana trecuta au venit doi agenti de politie si mi-au spus ca masina mea a fost declarata furata din Ungaria.Miau zis sa iau actele la mine si sa merg impreuna cu ei sa faca niste verificari la masina (serie motor, caroserie, etc.). Acolo m-au pus sa dau o declaratie in care sa spun modul in care am achizitionat masina. In final mi-au retinut masina si mi-au dat in schimb un Proces-Verbal de indisponibilizare temporara. Totul s-a petrecut fulgerator iar eu nu stiu ce sa fac. Pe masina am platit suma de 4300euro+taxele de inmatriculare. Masina avea numere de Ungaria si RAR-ul facut la Satu-Mare. De asemenea avea carte tehnica si certificat de inmatriculare in lb. maghiara. Ce pot face sa-mi recuperez suma de bani pe care am cheltuit-o sau masina.
Cel mai recent răspuns: r3derater , utilizator 23:08, 23 Aprilie 2013
In situatia in care masina nu va fi restituita si cred eu,ca nu va fi,fiind obiectul unei tranzactii ilicite,atunci aveti posibilitatea sa actionati in judecata societatea care v-a vandut-o "second hand" pentru a va dezdauna,in pretentii,dvs fiind cumparator de buna credinta.
Buna Seara! Am fost sa inmatriculez masina la R.A.R, la care vine domnul inspector si imi spune ca nu corespunde seria de fabricatie cu seria de identificare, si imi spune sa ma duc sa caut un notar sa fac o declaratie precum ca nu am modificat nimic la masina. apoi mi-a spus sa astept raspuns pana in ziua urmatoare cand ma chemat din nou , spunandu-mi ca vor ajunge imediat cei de la furturi auto. domni au ajuns , mi-au luat masina , m-au luat cu ei sa imi faca un proces verbal in care nu scrie motivul indisponibilizari masini, domnul de acolo mi-a spus ca masina nu apare ca furata in data lor de baza ,dar totusi imi retin masina din cauza acelor serii. urma sa fiu sunat astazi de catre inspector ,sa imi spuna ce se intampla , si mi-a promis ca ma va suna , dar nu ma sunat nimeni . va rog spune-ti daca ati mai intalnit cazuri ca ale mele si ce demersuri ati urmat? sau macar va rog ajutati-ma ,sfatuiti-ma ce sa fac ca sa imi recuperez masina. Va Multumesc In Avans!!!
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
r3derater, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achizitionat o masina furata! Nefertari Nefertari Buna ziua! Acum aproximativ 2 luni, mi-am dorit achizitionarea unei masini, drept urmare am inceput sa caut pe site-uri cu masini second hand. Am gasit o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 Buna ziua care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu serie sasiu sudata mihayalex mihayalex Am cumparat acum ~2 luni o masina din targ de masini care era postata in acelasi timp si pe internet. Problema este ca masina este inmatriculata RO cu toate ... (vezi toată discuția)