avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii intre 2 sc cu acelasi adm.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii intre 2 sc cu acelasi adm.

Buna seara!
Am si eu nevoie de o informatie.
Sunt administratorul a doua s.c. A si B. Firma A are datorii la firma B de 30.000 lei. Firma A nu poate sa dea banii firmei B, dar ii da o masina in schimbul sumei restante. Imi poate spune cineva ce documente trebuie intocmite intre cele doua societati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 19:14, 11 Noiembrie 2010
Nu a zis ca o vinde...
Daca nu este o operatiune de vanzare...pe ce sa plateasca impozit?
Ii "da" masina in schimbul stingerii unei datorii.
Deci pentru transferul dreptului de proprietate asupra masinii, a fost achitata in avans o anumita suma. Asta se numeste "livrare de bunuri efectuata cu plata", operatiune impozabila atat din punct de vedere al impozitului pe profit cat si din punct de vedere al TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)
Schimb de marfuri catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Firma X colecteaza produse pentru firma Y , iar intre ele se face un schimb de marfuri. Firma X da la schimb firmei Y un alt tip de produs. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Vanzare sediu firma tnedelciu tnedelciu se vinde sediul de firma care este un apartament catre o persoana fizica cand a fost cumparat nu am dedus tva intrucat a fost vandut de catre o persoana ... (vezi toată discuția)