avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT LA APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT LA APARTAMENT

Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul de cumparare este trecut fiecare ca si necasatorit (pentru ca inca nu se casatorisera), au cumparat in indiviziune si in parti egale. Peste cativa ani s-au si casatorit. Daca se intampla ceva cu tatal meu ce drept am eu la apartament. Cat anume imi revine???
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 11:18, 11 Noiembrie 2010
Sotia are frate. Dar daca fiecare a cumparat separat cate jumatate de apartament in indeviziune si in parti egale inainte de casatorie , de ce ea are drept la partea lui?
Daca nu cer prea mult vreau sa ma lamuriti - pentru ca nu-mi este clar din ceea ce s-a spus pana acum - ce se intampla si intr-un caz si in celalalt. Adica daca moare ea sau daca moare el. Va multumesc.
Gata m-am lamurit . Va multumesc mult de tot.
Are drept de mostenire ca sot supravietuitor.
In cazul unui divort, nu ar avea dreptul la partea tatalui dvs. tocmai datorita faptului ca apartamentul a fost cumparat 50% - 50% inainte de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)