avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... servicii de la firme de publicitate externa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

servicii de la firme de publicitate externa

Buna ziua!
In 2008 am primit o scrisoare in limba engleza de la o firma Spaniola, un formular care aparent cerea sa adeverim ca datele firmei noastre sunt corecte (datele noastre erau tiparite pe acel formular) si sa retrimitem formularul semnat si stampilat. Un angajat superficial a tradus si ne-a relatat ca este vorba de o confirmare de date de statistica si ca adresa noastra va apare pe Internet. S-a semnat si s-a retrimis scrisoarea.
Dupa ceva timp am primit factura din Spania 987 Euro, suma ce era ascuns in textul scris cu litere mici in partea de jos a paginii.
Anual primeam cate o factura pe care nu le luam in seama.
In noiembrie 2010 am primit o instintare de la o firma de recuperatori din Spania sa platim suma, altfel se vor aplica penalizari si se vor adresa instantei din Spania.
Intrebarea este: -1. Poate fi considerat ca contract-comanda valabil in Romania un formular completat doar in limba engleza.
Dupa stirea mea, in cazul in care o firma din Romania doreste sa faca o afacere cu o firma straina, contractele se fac in ambele limbi, pentru evitarea oricarei neintelegeri.
2. In cazul in care se adreseaza instantei, acestia pot avea castig de cauza,
Consider ca a fost o frauda si n-as dori sa platesc, mai ales ca nu am primit nici o prestatie. Firma Spaniola in afara de asazisa comanda si factura nu a facut nimic pentru banii respectivi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stefan , Consultant fiscal 14:56, 11 Noiembrie 2010
Din punctul meu de vedere aveti castig de cauza dar pentru a va apara va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat pentru a va explica in fata firmei de recuperare pentru a se termina pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat spaniola - traduceri catalana RebekkaZ RebekkaZ Salut! Am incercat sa gasesc informatii pe internet despre ce urmeaza sa intreb, insa am ametit de tot #-o Printre altele, sunt si traducator autorizat pe ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea ... (vezi toată discuția)
Contracte publicitate cu intercable verlag- sirinica sirinica Central European Trade Register prin Intercable Verlag practica un asa zis contract de publicitate trimitand un formular cu datele firmei , cerand verificarea ... (vezi toată discuția)