avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... audiere ulterioara ..referatului !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

audiere ulterioara ..referatului !

In urma unei plangeri penale au fost audiate persoanele propuse de martor .
La dosarul Parchetului apare referatul Politiei cu propunerea de NUP inainte de a fii audiat reclamantul .
Cu toate astea in ziua in care a fosst data rezolutia Parchetului a fost audiat si reclamantul , dar referatul Politiei are o data anterioara audierii si fusese deja depus dosarul la Parchet !
..Este normal asa ceva ?..indiferent de ce au declarat martorii !?
Cel mai recent răspuns: ayahuasca , utilizator 09:39, 12 Noiembrie 2010
Pai daca a fost audiat de procuror care mai este problema!? Solutia de neancepere a aurmaririi o dispune procurorul, iar tot el conduce/supravegheaza u.p., iar in aceste conditii procedura este corecta.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Este corect intrucat poltia face doar propunere procedurala , procurorul fiind cel in masura sa o admita sau sa o respinga si sa dispuna masura legala . In cazul dvs , procurorul probabil a vrut sa se asigure ca a fost lamurita cauza sub toate aspectele , inainte de a dispune o masura .
..da , nu am fost eu destul de explicit .
Audierea reclamantului a fost facuta de catre politist ,nu de catre procuror !
Cu toate astea el deja trimisese ..referatul !
In primul rand reclamantul (partea vatamata ) este cel care a depus plangerea ... nu ati precizat ptr ce infractiune .
In al doilea rand , probabil reclamantul a fost chemat ptr a se vedea daca isi mentine declaratiile facute anterior , retrage plangerea sau nu ( daca legea ofera aceasta posibilitate ) . Procurorul poate sa fi emis o nota in acest sens . Eu doar emit niste supozitii in lipsa unor date concrete .
Oricum , dispunandu-se o masura in dosar , dvs , daca sunteti parte interesata in dosar , puteti studia dosarul si puteti execita caile de atac impotriva ordonantei/rezolutiei procurorului .
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
..nu cred ca-i relevanta ..infractiunea pentru care s-a facut plangerea !
..este vorba de procedura !..si cred ca intelegeti ce zic !
Referitor la plangerea impotriva rezolutiei , asta stiu , ridicasem o intrebare doar referitoare la procedura in care se de o rezolutie si se face un referat inainte de a se audia reclamantul !

Alte discuții în legătură

Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)
Proces penal noisette noisette buna seara! am saptamana viitoare un proces in care trebuie sa apar un domn impotriva caruia s-a facut in instanta o plangere impotriva rezolutiei procurorului ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)