avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cumparat - plata restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cumparat - plata restanta intretinere

Buna zjua,

As avea si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. In feb 2010 am semnat contractul de vanzare cumparare a unei garsoniere(prin Prima Casa) in care se mentionezea ca voi intra in posesia lui in maxim 30 zile de la data semnarii. Am intrat in posesie peste exact 29 zile., astfel ca toata luna februarie garsoniera a fost locuita de vechii proprietari. Intretinerea in aceste imobile se calculeaza cu 2 luni intraziere.
La notar a ajuns acea adeverinta de la asociatie in care se mentiona ca vechiul proprietar nu are nici o datorie .
Problema a aparut in momentul in care vechiul proprietar a venit sa plateasca intretinerea pe luna ianuarie(deci a venit sper sfarsitul lunii martie 2010 -20martie) si d-na administratora i a inapoiat si fondul de rulment stiind ca el mai are de achitat intretinerea aferenta lunii feb 2010.
In data de 10 martie eu m am dus cu toata actele si m am inregistrat la asociatie ca proprietar nou si am mentionat toata situatia d-nei administartora.
din luna Aprilie 2010 i-a incerca sa imi impute mie intretinerea aferenta lunii feb pentru ca vechiul proprietar nu mai vine sa plateasca.

Pot sa fac ceva in acest caz, ca aceasta datorie sa dispara de pe numele meu si sa nu mai platesc penalizari in fiecare luna si sa nu mai apar datornic?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:17, 27 Mai 2011
Raspunsul este dat mai sus, dar poate nu l-ati vazut.
Parerea mea este ca daca si as. prop. a gresit in sensul ca nu si-a luat masuri de siguranta pentru ca vechiul proprietar sa-si achite, chiar la zi contributiile, dar si dvs. pentru ca nu ati fost prevazator... , faceti 50%-50%.
Totusi, lasat admin-ul in pace si adresati-va in scris presedintelui as. prop., detaliati cu date exacte toata intamplarea si poate rezolvati
Spuneati ca sunteti la ”prima casa”. Ei, poate ca la ” a doua casa” sa nu se mai intample la fel, nu de alta, dar s-ar putea spune ca nu ati invatat nimic din aceasta experienta!
Eu am facut un tip de Adeverinta care are inscris urmatorul paragraf:
Sumele nou aparute in debit la apartamentul mai sus mentionat, dupa data intocmirii prezentei adeverinte se negociaza intre partile direct implicate in actul de instrainare, asociatia urmand sa pretinda aceste debite noului proprietar.

Vanzatorul, cumparatorul, dar si notarul sunt avertizati asupra a ceea ce urmeaza dupa aceasta adeverinta.
Voi posta acest document si in Documente specifice asociatiilor de proprietari pentru ca administratorii si presedintii de asociatii sa se poata inspira, daca considera necesar
Din păcate, d-na bejange(orgeta?) nici pe acest forum nu a ieșit vinovată administratora:))

D-na elga50, la noi vin oamenii cu adeverințe de la notar și se specifică pe ele ceva și de plata în avans (din păcate nu am mai avut în ultimul timp așa că nu-mi aduc aminte exact formularea) iar administratora le încasează și luna care urmează să se afișeze. Am semnat vreo două în iarnă așa că am fost de față când au plătit în avans.
Mi se pare o măsură bună, dar primul care trebuie să aibă grija asta este noul proprietar - să se asigure că sunt plătite întreținerea, curentul, telefonul, gazele, cablul și să-și noteze toate indexurile.

Din păcate, pe d-na bejange au păcălit-o și cu 27 mc de apă caldă nedeclarați.
La noi au venit intordeauna oamenii fara nicio hartie in mana si au zis ca vor..... "adeverinta, ca sa vanda" :) Pana la redactarea adeverintei ii trimiteam sa vina cu formulare, le spuneam verbal ce aveam sa le spun in legatura cu cotele viitoare, nu pot spune ca am avut probleme deosebite, dar ce am vazut aici pe forum m-a determinat sa-mi iau masuri de precautie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac? dianaadam dianaadam buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere ale fostului proprietar mireille_ngu mireille_ngu Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament deltady deltady Buna seara. Am cautat prin forum, am gasit cateva discutii pe marginea subiectului, dar nu prea m-am lamurit. Situatia noastra este asa: Un proprietar a ... (vezi toată discuția)