avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... semnatura de primire la o factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

semnatura de primire la o factura

sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie peste doua saptamani,factura trebuie sa o semneze seful de ferma dar acesta este in concediu medical.Daca nu facturez acum ,nu imi vor da banii,cel putin nu acum ,caci asa m-au dus cu vorba de anul trecut.Intrebarea mea este:poate acest sef de ferma sa semneze daca este in concediu medical?Astept raspunsuri.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 09:04, 13 Noiembrie 2010
eu am cu aceasta sa (societate agricola)un contract si un proces verbal de receptie(de executat lucrari)dar acestea nu sunt semnate de presedinte ci de seful de ferma(vicepresedinte),dar pt. banii care i-am incasat partial de la ei a semnat presedintele si el imi spune acum ca nu recunoaste lucrarile dar pt bani a semnat Eu m-am interesat undeva si acolo mi s-a spus sa trimit factura prin curierat insotita de o adresa,dar sunt sigura ca nu semneaza de primire caci mi-a spus contabilul de acolo cum ca nu ar avea intentia de a primi aceasta factura,iar daca nu o primeste persoana la care m-am interesat a spus ca va merge in control a ei pt a vedea cu cine a facut lucrari,ca de acolo e treaba lor.
Nu exista obligatia de a semna de primire pe o factura.
Daca insa d-voastra dovediti ca ati trimis factura prin scrisoare recomandata, curierat, e totul in ordine. Faptul ca cineva refuza sa primeasca o factura nu il scuteste de plata ei. Daca ati prestat si ei au confirmat prestarea, este dreptul d-voastra sa incasati banii.
Clar ca vor sa tergiverseze plata, oricum sunteti in drept si veti primi si la tribunal dreptul. Dar va dura probabil o vreme. Ca asa este in Romania, fiecare face de vrea, refuza sa plateasca chiar daca are obligatia.
Nu este decat o solutie: Plata pe loc in momentul livrarii marfii sau serviciului.
cand am lucrat la ei 2009 nu aveau bani ,au spus ca imi vor da dupa ce primesc subventia,iar cand au primit-o mi-au dat numai o parte din bani,iar cu restul si-au facut ei alte treburi ,mi-au spus ca imi vor da la recoltatul graului,al florii soarelui.....,iar acestea le-au recoltat .le-au vandut si banii tot asa au facut ce au vrut,numai ca sa nu imi dea.Lor li se pare ca am cam mult de luat dar sunt lucrari tocmai din primavara anului trecutAcum o sa va intrebati de ce nu am facturat atunci,am vrut sa facturez si le-am spus sa-mi dea macar c/v TVA-ului,dar nu au avut bani ,asa ca am facturat numai valoarea care mi s-a dat cu ordin de plataAMm vazut ca vor sa ma amane sau sa nu mai plateasca si asa au mai facut acest lucru cu o alta societate dar cum nu a avut cine sa se ocupe a ramas ca in tren ,oricum ei apar ca datornici la aceasta societate .Va multumesc!
Din ceea ce spuneti, doar actiunea judiciara mai poate produce efecte in speta dvs. Contactati un avocat, care sa trimita fermei o somatie de plata, prin care sa instiinteze datornicul ca-l va actiona in judecata pentru plata sumelor neachitate.
Greseala dvs, daca pot spune asa, este faptul ca nu le-ati cerut documente scrise, cu antet, stampila si semnatura prin care sa se angajeze la plata... faptul ca nu le-ati taiat chitanta si factura pe toata suma, chiar daca ei v-au "cerut" (!) asta... poate echivala cu acceptarea din partea dvs. a intarzierii platii...
Pe de alta parte... daca au facut o plata, pot sustine ca aceea era suma stabilita de comun acord... in cazul in care nu aveti un contract clar cu beneficiarul serviciilor.
Va urez succes!
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Aurelian Baciu, Traducator autorizat
eu am contract cu ei, procese verbale de receptie,motrina pt lucrari am luat-o de la ei deci sunt bonuri de transfer si de consum,la un control se poate verifica si motorina consumata de la ei,si lucrarile ,tot, cred ca numai prin instanta se poate rezolva,acum astept raspunsul de la firma de curierat sa vad daca aprimit factura.

Alte discuții în legătură

Incasare bani de la o alta societate coman cristina coman cristina sunt o pfa iar din 2009 am executat prestari servicii la o societate agricola(servicii in agricultura) si am incasat doar o parte din bani.am contract de ... (vezi toată discuția)
Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Lucrari executate dar neplatite adialldi adialldi suntem un srl care in baza unui contract am executat lucrari unei alte societati.La ultima factura emisa mai avem de incasat o parte din bani de mai bine de7 ... (vezi toată discuția)