avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stabilirea impartirii de catre comitetul executiv al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stabilirea impartirii de catre comitetul executiv al consumurilor de apa rece si calda

sunt presedinta unei asociatii de propietari si as dori daca se poate sa ma indrumati cum as putea sa rezolv o mare problema. Lunar pe factura de apa rece (contorul se afla la coltul bl si inregistreaza consumul intregului bl)exista un consum mai mare decât suma indecsilor apometrelor date de catre propietari.Timp de 6 luni conform hotarârii adunarii generale s-au citit apometrele de catre administratori in fiecare ap.si in majoritatea cazurilor dupa data citirii apometrului de la coltul bl. de catre firma Apa Nova,dar si in aceasta situtie consumul insumat al apometrelor propietarilor este mai mic decât consumul facturat de catre firma Apa Nova. As dori sa stiu care sunt noile norme legale (cu alte cuvinte care sunt consumurile minime de apa calda si apa rece )pe care eu le pot adauga in listele de intretinere si cum le pot imparti la toti propietarii(diferentele dintre factura si totalul dat de catre propietari).
sunt 2 posibilitati:
1. contorul furnizorului este defect, iar pt.verificarea acestui aspect trebuie sa solicitati verificarea lui pe banii dvs. (daca se dovedeste ca este defect scapati de plata)
2. contorul furnizorului nu este defect (situatia cea mai plauzibila) si atunci asociatia hotaraste cum se impart diferentele (la consum, la nr.de apometre, etc.).
Diferenta o puteti imparti in functie de:
- cota-parte indiviza (recomandata de ANRSC)
- numar de persoane (originea impartirii la pausal)
- consum - eronat deoarece impuneti pierderi mai mari in mod nejustificat celor care folosesc apa mai multa.
Pierderile nu pot fi masurate, ci numai constatate.
Decizia o luati in comitetul executiv si o prevedeti in PV de sedinta pentru a fi acoperiti in caz de reclamatii.
Foarte corect si explicit ce spune doamna @elga50.
Mult mai simplu si mai clar decat tot fapr la un loc [ link extern ]

Dar tot nu ne-a spus opinia personala referitor la cum crede ca ar fi mai corect???

Indiviza sau numar persoane? ca dupa consum ne-ati spus ca considerati eronat.

Asteptam cu nerabdare opinia personala.
Cele mai mari pierderi survin din cauza inexactitatii repartitoarelor.
Diferenta intre contorul de bransament si suma contoarelor individuale o considerati pierdere si o repartizati in functie de cota-parte indiviza.
Nu in functie de numarul de persoane. De ce? pentru ca intr-un apartament indiferent ca sunt 2 sau 7 persoane, sunt acelasi numar de contoare.
Exista motive pro si contra pentru adoptarea oricarei varianta de repartizare din cele 3 mentionate de doamna Elga, insa cel mai corect mi se pare ca pierderile sa fie repartizate pe cota-parte indiviza.

O zi buna.

Eu consider impartirea in functie de cota-parte indiviza de departe cel mai corect mod de repartizare a pierderilor, fie si pentru ca dincolo de cauzele multiple si necontorizabile se poate asimila unei cheltuieli administrative, o "pierdere" administrativa.

Alte discuții în legătură

Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)