avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de ajutor!!! Fals,uz de fals si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de ajutor!!! Fals,uz de fals si inselaciune

Buna seara,am nevoie de ajutor intr-o problema la care nu prea gasesc o rezolvare ,si sper ca imi puteti da macar cateva sfaturi.Este vorba despre o problema petrecuta in anul 2006,in care am fost implicat eu si alti 2 colegi de-ai mei.Am incheiat un contract de inchiriere,intermediat de unul din cei 2 colegi,eu am completat datele personale intr-un formular oferit de acesta,am semnat,urmand ca el sa se ocupe de toate formalitatile.Mentionez ca eu nu am cunoscut proprietarul imobilului,contactul cu acesta fiind mentinut de acest coleg,inclusiv plata lunara era efectuata prin intermediul acestuia.
Acum 2 saptamani am fost citat la parchet atat eu cat si cei 2 colegi in calitate de faptuitori sub acuzatia savarsirii de fals,uz de fals si inselaciune.
Auzind despre acestea,am cautat si am gasit proprietarul cu care am discutat si am ajuns la concluzia ca acesta nu era in tara la momentul semnarii contractului,insa stia despre faptul ca noi urma sa locuim in acel imobil ,acesta dandu-si acordul verbal catre fiica sa, care la randul ei a fost intermediar,insa se pare ca nici aceasta nu a semnat contractele.Am convenit de comun acord sa mergem la notariat si sa intocmim o declaratie prin care acesta nu are nici un fel de pretentii materiale sau morale asupra noastra.
Atat proprietarul cat si eu,impreuna cu unul din cei 2 colegi,il suspectam pe cel de-al 3-lea ca ar fi semnat in locul proprietarei.
Urmeaza ca in scurt timp sa ma prezint la procuratura in vederea audierii.
Va rog sa imi dati un sfat in privinta apararii ,si ce as putea sa fac in acest caz.
Astept un raspuns.....va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:12, 12 Noiembrie 2010
sa va angajati un avocat si probabil cu declaratia fiicei proprietarului veti reusi sa probati ca nu sunteti culpabil de faptele care vi se imputa.
Ce mai buna metoda de aparare este sa spuneti adevarul!
Da.....corect....dar stim foarte bine ca sistemul nostru nu e chiar asa de corect....si e posibil cu adevarul in mana sa fii gasit vinovat.......chiar am nevoie de o indrumare.....sa stiu macar cum sa actionez.......
Daca contractul a fost semnat de a treia persoana,daca puteti dovedi acest lucru cu probe(acte,martori,expertiza grafologica0,alte probe permise de lege),daca ceilalti vor confirma cele aratate de dvs(proprietarul real si celalalt coleg) si daca expertiza grafologica ar confirma ca nu va apartine semnatura sau alte specificatii sau inserari din contract,s-ar putea sa nu aveti probleme.
Totul depinde de probele aduse in acuzarea dvs si de probele formulate de dvs in aparare,in urma carora se va da o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie politie pentru inselaciune ancaiftode ancaiftode Ieri am fost la politie sa depun o reclamatie/plangere pentru inselaciune. Dl agent sef mi-a spus ca nu am probe pentru a dovedi acest lucru (nu ma martori ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals wolfususro wolfususro Am constatat ca angajatorul a semnat contractul de munca in locul meu si m-a trecut cu 4 ore in loc de 8 pe zi. Am reclamat la procuratura si acum este ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in fals a unui act ContSters101001 ContSters101001 Buna Ziua, Cine ar putea sa ma lamureasca la cateva intrebari! Problema este urmatoarea: tatal meu a cumparat un apart 2 cam. de la concubina unui prieten ... (vezi toată discuția)