avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

Am citit despre cazul unor persoane care au recuperat taxa de prima inmatriculare pentru masinile lor si as vrea sa stiu daca eu mai pot face ceva in acest sens.Precizez ca eu am platit aceasta taxa pentru un autoturism cumparat in luna februarie, 2010, la aAdministratia Financiara a sectorului 3, Bucuresti.
Cu multumiri, Marieta.
Cel mai recent răspuns: monitox , utilizator 18:53, 18 Noiembrie 2010
Suteti confuza, imi cer scuze.
Daca e inmatriculata in Rom ,cum ati scris sus ,taxa nu mai trebuie platita,dar daca nu e inmatriculata ,trebuie platita.
de unde sunteti,ptr ca sunt jud unde inmatric fara plata taxei se admite
Multumesc pentru raspuns. Sa fiu mai explicit. Masina este inmatriculata in Ro (BH). Daca voi pleca o perioada mai mare de timp in alt stat EU, va trebui sa o inmatriculez acolo. La revenirea in tara, va trebui sa o reinmatriculez in Ro. In momentul efectuarii acestei reinmatriculari, taxa se plateste sau nu?
Daca a fost odata inmatriculata in Ro ,nu, numai daca nu se schimba legea in acest sens!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto in alt judet sandor2000 sandor2000 Buna ziua, va rog sa imi precizati daca in cazul schimbarii domiciliului dintr-un judet in altul si reinmatricularii masinii in judetul nou de resedinta este ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto '98, adusa in tara 2010 = 7.400 lei? motto_ro motto_ro Buna ziua, Am cumparat anul trecut din germania un autoturism din '98, ptr care am platit 600 euro. Am inceput anul trecut lungul drum al inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare in 2018 vali53 vali53 In august 2008 am cumparat impreuna cu sotul meu un autoturism nou, La inmatriculare s-a platit taxa de poluare pe numele sotului. In 2010 sotul a decedat si ... (vezi toată discuția)