avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... stiu ca nu stiu nimic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

stiu ca nu stiu nimic

Buna seara tuturor ,
va rog mult ,daca se poate , sa ma ajutati ,asa cum s-a mai intamplat si in alte dati , cu un sfat si pentru care va multumesc foarte mult.
Sunt mai mult decat pesimist in actiunea care am demarat-o zilele trecute si, mi-e teama ca nu am sa reusesc .......poate ma luminati ...sau mai bine zis imi luminati zilele astea care mai sunt pana la primul termen , cu ceva sfaturi.
Concret am facut o somatie de plata pe OUG 119, unui debitor , cu care ( am mai scris pe acest forum ) am contract , am un extras de cont din fisa clienti a debitoare ...semnat si in care e recunoscuta datoria , am un alt document emis de debitoare prin care se angajau sa-mi plateasca esalonat facturile -nu au facut-o insa- DAR am si facturile nesemnate de primire. Si desi am colaborat bine de 4 ani (tot asa cu facturi nesemnate ) , in ultimul an nu a reusit sa mai plateasca c/val facturilor. Suma este de ordinul miliardelor vechi , deci m-am adresat Tribunalului.
Nu am angajat un avocat pentru ca, sincer, nu mai dispun de lichiditati ...am datorii mari catre stat ...conturi blocate , etc. si nu cred ca ma pot duce undeva sa cer reprezentare in instanta , cu plata "dupa" si doar daca castig ...ca sa am de unde plati.
Intrebarile mele ar fi ; ce inscrisuri mai imi cere instanta " in caz de neprezentare se vor putea trimite inscrisuri.." ? Eu am depus la dosar ( in trei exemplare , cu taxa de 39 ron si timbru de 0,30 ron ) tot ce am considerat ca poate fi in ajutorul meu ( copii dupa toate actele , semnate si stampilate ''conform cu originalul'' ).
La primul termen (30 noiembrie) credeti ca ar trebui sa ma prezint ? Adica , daca ma prezint ...ce as putea spune sau face mai mult decat am facut prin toata documentatia depusa la tribunal. Emotiile m-ar putea trada si poate asta nu da bine in fata instantei. Emotii... pentru ca depind atatea ,de solutia care o va da instanta.
V-as mai intreba si ce se intampla dupa....daca mi se respinge actiunea ...dar totusi sa nu anticipez .

Cu stima ,
Cristian
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 22:56, 11 Noiembrie 2010
Conditia esentiala:creanta certa, lichida si exigibila.
Daca ati cerut judecarea in lipsa, puteti sa nu va prezentati. De pus, ati pus toate actele.
Trebuie sa cereti sa se admita actiunea dvs.
Daca va prezentati nu va faceti probleme cu emotiile. Instanta nu o sa interpreteze gresit. Conteaza actele pe care le-ati pus la dosar.

Daca va prezentati in instanta, mergeti inainte de ora la care incepe sedinta si uitati-va pe dosar. Poate debitorii au depus o intampinare. Cititi-o.
Multumesc ...Dupa dvs , daca tot ati avut ragazul sa cititi si sa raspundeti scurt , credeti ca este certa lichida si exigibila ???
Dna Gabriela , ca intotdeauna la obiect si pe intelesul meu.
O seara linistita va doresc
Cu multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de cont / fisa de client discover discover Buna seara , ce valoare are in fata instantei un extras de cont /fisa client prin care debitoare recunoaste soldul datorat ? Poate fi considerat acest sold ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei in procedura dreptului civil ralu23ralu23 ralu23ralu23 Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce priveste pasi pentru recuperarea unei creante pe procedura dr civil? (vezi toată discuția)
Administratorul judiciar sau judecatorul sindic accepta creanta in dosarul de insolventa ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Cine ar trebui sa aprobe o creanta intr-un dosar de insolventa : administratorul judiciar sau judecatorul sindic ? (vezi toată discuția)