avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EXTRAS DE CONT / FISA DE CLIENT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EXTRAS DE CONT / FISA DE CLIENT

Buna seara , ce valoare are in fata instantei un extras de cont /fisa client prin care debitoare recunoaste soldul datorat ? Poate fi considerat acest sold recunoscut astfel :cert lichid si exigibil ? Mentionez ca am contract cu debitoarea , am facturi emise regulat la fiecare 2 sapt timp de mai bine de 3 ani , dar care niciodata nu au fost semnate de primire. Datoria reprezinta facturi scadente de aproape 9 luni de zile.Am si o conciliere cu debitoarea dar fara rezultate pozitive ...au incercat o esalonare ,au recunoscut si aici debitul dar nu mi-au putut plati. in final vreau sa-i actionez in instanta dar mi-e teama ca va i respinsa actiunea pe motiv ca nu-s semnate facturile. De asta v-am si intrebat de extrasul de cont . Pot merge pe 119/2007 ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 19:22, 19 Octombrie 2010
sau pe OG 5/2001- daca recunoasterile sunt semnate si stampilate si in aceste inscrisuri se regasesc toate facturile emise si neachitate, daca fisa clientului este insusita de client, de ce nu? la urma urmei pierdeti taxa de timbru de 39 lei si puteti ulterior introduce o actiune in pretentii pe calea dreptului comun.
avocat Cristina Popescu
Multumesc. Pe dreptul comun , daca nu am fonduri pentru a plati taxa (in cazul meu e vorba de vreo 7500 ron ) ce alte alternative legale am de a-mi recupera debitul ? Sau nu exista ?
Exista un ordin al ministerului finantelor, aparut la inceputul anului 2007, o data cu intrarea in UE prin care facturile pot fi emise de catre fiecare institutie in parte (nu mai sunt obligatorii cele tiparite, inseriate si numerotate). In acel orid, al carui numar imi scapa acum, este specificat foarte clar ca aceste facturi pot circula si fara semnatura si stampila.
Daca voi gasi acest ordin, am sa revin cu specificatii.
Bafta!
Daca faceti dovada ca respectivele facturi sunt si scadente s-aar putea.
In fond contract aveti si mai aveti si un inscris prin care debitorul recunoaste datoria catre dumneavoastra, prin aceasta facandu-se dovada caracterului cert si lichid al datoriei.

ART. 155 Cod fiscal

Facturarea
(6) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
Totusi in instanta dovada acceptarii facturii de catre debitor se face prin semnatura acestuia.
Multumesc tuturor , pana vineri intentionez sa depun actele . Daca merg pe 119/2007 si valoarea debitului este de cca 3,7 miliarde vechi , ma adresez Tribunalului ? Sau la Judecatorie ? Taxa este de 39 ron , dar cum timbrez cu 0,30 ron ? Am o cunostiinta careia i s-a respins actiunea (tot somatie de plata) pe motiv ca nu a fost timbrata corespunzator , desi a timbrat cu 0,30 ron. Deci ?

Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere jurisprundenta og 119/2007 Flavius1984 Flavius1984 In cazul de fata am de inaintat o actiune pe og 119/2007, unde am in probatoriu contractul semnat intre parti, fisa clientului ( cu o parte din plati efectuate ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit fannatura fannatura Am avut un partener de afaceri cu care am colaborat doi ani, pana anul trecut in toamna. Nu am avut contract cu el, dar nu au fost probleme cu plata pana in ... (vezi toată discuția)
Stiu ca nu stiu nimic discover discover Buna seara tuturor , va rog mult ,daca se poate , sa ma ajutati ,asa cum s-a mai intamplat si in alte dati , cu un sfat si pentru care va multumesc foarte ... (vezi toată discuția)