avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 175/16.07.2010 se aplica ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 175/16.07.2010 se aplica ?

Am penalitati de intarziere la intretinere . Ieri am mers si am achitat INTEGRAL datoria restanta , sunt la zi , insa penalitatile nu vor fi "sterse" de catre asociatie , motivand ca nu exista metodologie de aplicare !!! Problema este ca am vandut apartamentul si pentru a putea preda apartamentul noului proprietar , sunt nevoit sa achit aceste penalitati . Se tine cont de legea 175/2010 sau nu ??? Se aplica ?? Cum ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:33, 12 Noiembrie 2010
Legea e data. Norme de aplicare nu vor aparea deoarece orice lege care ar fi urmata de aceste norme are scris un text care informeaza despre aceasta la sfarsitul ei.
Deci norme nu vor fi.
De aplicat trebuie s-o aplice asociatia de proprietari macar pentru penalizarile care ii revin.
Cele care sunt din partea furnizorilor ar trebui scazute mai intai de acestia si e greu de crezut ca furnizorii accepta stergerea unor sume din penalizarile deja aplicate asociatiilor daca nu au siguranta unor calcule corecte aplicate de asociatie restantierilor.
Deci legea e data, ar necesita norme de aplicare care nu vor aparea si de aplicat nu se stie cine o va aplica.

Este o lege proasta care vrea sa faca un bine si mai mult a agitat lumea deoarece lasa loc la manifestarea liberului arbitru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila sau nu ? Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Problema mea este urmatoarea Veniturile mele si ale sotiei sunt sub 1000 lei de fiecare. Avem in intretinere si un copil minor in varsta de 5 ani. Din anul ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere sirius sirius Deoarece aveam penalitati mari la intretinere, am facut un efort financiar si am platit toata suma datorata cu titlul de baza la asociatia de ... (vezi toată discuția)