avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract telefonie mobila

Buna ziua,
Am un abonament la o firma de telefonie mobila, ianuarie 2010, cu numar portat din vodafone si cu achizitionarea unui telefon mobil la un pret promotional ( pentru abonament nou ).
Acum as dori sa revin la firma de telefonie mobila la care am fost pana in ianuarie 2010, si am contactat firma actuala pentru a vedea daca se poate rezilia contractul si sa portez iar numarul.
Acolo am fost luat la tinta (probabil de un avocat sau consilier juridic) care mi-a zis ca nu se poate rezilia contractul deoarece am achizitionat acel telefon mobil si daca vrea sa platesc o taxa de 800 ron pentru reziliere. Conform unui articol din legea 161/2010 nu se poate rezilia contractul.
Intrebarea mea este daca se poate rezilia contractul chiar daca am achizitionat acel abonament.
Mentionez ca sigurul motiv pentru care vreau sa revin la firma initiala este pentru ca minitele nationale incluse in abonamentul actual sunt prea putine iar eu nu le folosesc decat pe acelea..
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:38, 16 Noiembrie 2010
Daca ai citi prevederile art.84, modificat prin Legea nr.161/2010, al Legii nr.296/2004, republicata, vei vedea ca se plateste acea despagubire asa cum este reglementat prin textul de lege amintit. In ceea ce priveste clauzele abuzive, citeste anexa la Legea nr.193/2000, republicata, si acolo vei vedea cum sunt definite acestea prin legea amintita. In rest, nu te obliga nimeni sa inchei vreun contract de furnizare de servicii de telefonie mobila, de exemplu, in conditii de oferta promotionala! Daca asta este optiunea in privinta consultarii unui avocat... succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)