este necesara plata drepturilor de autor pentru melodiile utilizate la o scoala de dans(pfa -momentan fara spectacole!) ? si cum se procedeaza? va multumesc anticipat
Daca melodiile respective au intrat deja in domeniul public nu mai trebuie platit nimic. De exemplu daca folositi o piesa compusa de Ravel, Verdi, Vivaldi etc nu mai este cazul sa platiti drepturi de autor. Cf. Legii / 1996, drepturile patrimoniale de autor dureaza tot timpul vietii autorului, iar dupa moartea acestuia se transmit prin mostenire, potrivit legislatiei civile, pe o perioada de 70 de ani, oricare ar fi data la care opera a fost adusa la cunostinta publica in mod legal.
Cred ca merita sa verificati daca este sau nu cazul sa platiti redeventa.
Cu multa consideratie pentru aianaa, nu este asa! Daca cantati singur Ravel la chitara sau folositi un sintetizator MIDI (care stiti cum suna), puteti folosi acele melodii, dar orice inregistrare de orchestra este protejata individual de la inregistrare! Urmati calea autorizatiei.
Taxa dr.autor
Monica H.
buna ziua,
1. cum pot asculta muzica intr o librarie fara a plati acea taxa anuala si fara a fi sanctionat???
2. daca eu ca si editura am \"tiparit\" ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr
A. Ionut
Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)