avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

in cit timp de la depunerea unei plingeri penale pentru calomnie se trimite acasa citatie
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:19, 12 Noiembrie 2010
Nu exista un termen standard. Depinde de gradul de incarcare cu dosare a organelor judiciare.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Nu avem in procedura penala nici un termen prevazut pentru solutionarea plangerilor pentru infractiunile la care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, insa la acest moment infractiunea de calomnie nu este incriminata.
RIL admis. Normele de incriminare a insultei si calomniei nu sunt in vigoare
În şedinţa din data de 18 octombrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, prin decizia nr. 8 a admis recursul în interesul legii declarat de Procurorul General al PÎCCJ şi sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la consecinţele deciziei CCR nr. 62/2007 (publicata in M. Of. nr. 104 din 12 februarie 2007) asupra activităţii dispoziţiilor articolelor 205, 206 şi 207 din Codul penal, Instanţa Supremă statuând că normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Calomnia nucusor nucusor cum se pedepeseste calomnia??cum se poate dovedii ea?mentionez ca am divortat din aceasta cauza deaorece persoane binevoitoare au aruncat cu' noroi;'in ... (vezi toată discuția)