Bunica mea locuieste la tara, unde detine, pe langa teren arabil, pentru care are titlu de proprietate, si un teren de 2000 m2 si o casa in sat, pentru care nu are documente de proprietate, nu cunosc din ce cauza. Este inregistrata la Administratia Fiscala si plateste impozit pentru aceasta proprietate. Ce trebuie facut pentru a reconstitui actele de proprietate asupra terenului si a casei?
Pai... va poate lua 3 ore adunate... :D
Cu cat asteptati mai mult, cu atat e posibil sa aveti surpriza de a nu mai gasi martori (in viata) etc.
Mai mult, in destule cazuri e nevoie de o cercetare prealabila care dureaza ceva timp... Iar vara e vacanta judecatoreasca si va veti trezi cu termen in septembrie sau octombrie... :O
Si in decembrie se misca mai greu expertii... :P
Si ajungeti la Sfantul Asteapta... :))
Problema e ca eu locuiesc in Bucuresti, lucrez si nu am timp deocamdata sa merg pe la administratia financiara de care apartine bunica. Ea locuieste in provincie si e mai greu de ajuns in cursul saptamanii. Martorii n-ar fi o problema, sunt destui vecini care locuiesc acolo de mai mult de 30 ani. Dar o sa incerc sa rezolv inainte de vacanta judecatoreasca.
Vreau sa verific pe ce baza se face impunerea si sa iau adeverinta ca este platitor de impozite. Apoi voi lua legatura cu un avocat. Cam cat dureaza procedura de uzucapiune?
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)