Buna ziua,
In urma unui proces greu cu Comisia Locala care s-a finalizat cu o Hotarare definitiva si irevocabila , am casigat retrocedarea unei suprafete de teren de 4.300 mp intravilan pe data de 23.07.2010 ( Sentinta prevede obligatia primariei de a ne restitui suprafata de 4.300 mp din parcelele definite de raportul de expertiza sau contravaloarea in numerar . Primarul nu accepta decat ideea de a ne trimite dosarul la Anexa 23 ori noi nu dorim acest lucru . Terenurile din raportul de expertiza sunt libere , fara titlu de proprietate ).Aceasta hotarare a fost investita cu formula executorie , am angajat pana acum doi executori care ne-au abandonat pe parcurs din cauza presiunii exercitate asupra lor de catre Primarie si un al treilea care nu a vrut din start sa ne reprezinte din aceleasi motive . Toate insistentele si rugamintile noastre adresate primarului sa respecte hotararea prin care este este obligat sa ne puna in posesie au fost zadarnice.
Am intentat proces primarului pentru a-l obliga sa respecte hotararea . Nici un avocat (dintre cei considerati profesionisti)din oras nu a dorit sa ne reprezinte si am pornit singuri la drum constienti ca ne luptam cu morile de vant. Mentionez ca avocatul care ne-a reprezentat pana acum a devenit intre timp judecator si nu mai poate pleda(mare ghinion pentru noi).
Intrebari :
1. Pentru a trimite dosarul la CEDO este necesar sa traducem toate documentele intro limba de circulatie , sau nu?
2. Considerati ca un avocat (din alta localitate) este absolut necesar sau putem face demersurile singuri si cu ce sanse am porni la drum ?
3. Ne permite legea sa angajam un executor judecatoresc din alta localitate , departe de orasul nostru pentru a asigura impartialitatea acestuia ?
4. Poate primarul sa trimita dosarul la Anexa 23 atata timp cat sentinta este clara si noi nu ne-am dat acordul pentru Anexa 23 ?
Multumesc anticipat !
pentru refuzul de a pune in aplicare o hot. jud. se poate face plangere penala... cu toate acestea " primarul, inteleg, ca vrea sa rezolve situatia " deci in conditiile date si plangerea la CEDO devine inadmisibila.
in acest sens v-a explicat destul de clar si @justicemn.
in actiunea cu " obligatia de a face " ce ati cerut? ati demonstrat ca terenul este liber?
Pai cum vrea sa rezolve problema ? Trimitand dosarul la Anexa 23 atata timp cat acele parcele specificate clar in hotarare ( unde sunt situate si cati mp au ) sunt libere de sarcini ?
Nu stiu ce sa spun . Poate nu reusesc eu sa inteleg ce inseamna Anexa 23.Noi am inteles ca pentru a trimite dosarul pentru Anexa 23 , in primul rand trebuie sa fim de acord cu despagubiea in numerar ori noi nu asta dorim . Prin actiunea la CEDO , noi dorim sa obligam acest primar sa respecte hotararea .
In actiunea cu "obligatia de a face " am cerut sa ne restituie suprafata de teren pe care am castigat-o in instanta si daune cominatorii . Cum ar trebui sa demonstram ca terenul este liber atata timp cat in timpul procesului ( adica sase ani cat a durat ) in continuu am demonstrat ca terenul este liber de sarcini si primaria nu s-a impotrivit sau nu a adus argumente impotriva a ceea ce am sustinut noi ? Mentionez faptul ca la dosarul privind "obligatia de a face " am depus toate actele ( practic , aproape tot dosarul ) pe baza carora s-a judecat si s-a dat sentinta definitiva si irevocabila . Nu este , oare , suficient pentru a-l determina pe primar sa respecte hotararea ?
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Executor judecatoresc
marfan
Buna ziua,
Am o sentinta de retrocedare din partea statului a unui teren, pe care insa cineva si-a construit o casa.
Cum nu vreau sa ma complic cu evacuare ... (vezi toată discuția)