avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recursul admis , modifica decizia recurata în sensul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recursul admis , modifica decizia recurata în sensul respingerii apelului si a pastrat sentinta apelata, evoca fondul_?

S-a formulat cerere de revizuire împotriva unei decizii civile dată de Curtea de Apel prin care ne-a fost admis recursul, soluţia fiind modificarea deciziei recurate in sensul respingerii apelului si păstrarea sentinţei de la fond, putem invoca faptul că hotarirea instantei de recurs nu evoca fondul?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:32, 14 Noiembrie 2010
Pe ce temei si-a intemeiat reviziuentul cererea?
322-7
dadural a scris:

322-7


Revizuirea pe acest motiv îşi are suportul în respectarea puterii lucrului judecat şi presupune îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- să existe două hotărâri definitive potrivnice.
- hotărârile contradictorii să fie pronunţate în aceeaşi pricină, adică, să existe triplă identitate de părţi, obiect şi cauză .
- hotărârile potrivnice să fie pronunţate în dosare diferite ;
- în al doilea proces să nu se fi invocat excepţia puterii de lucru judecat sau, dacă a fost invocată, să nu se fi discutat ;
- să se solicite anularea celei de-a doua hotărâri, care s-a dat cu nerespectarea puterii lucrului judecat .
- Evocă fondul?
Din punctul meu de vedere nu sunt incidente disp.art.322.pct.7 cod proc. civ.

Alte discuții în legătură

Hotãrâri potrivnice date de instanþe deosebite, cãi de atac flory1 flory1 Buna seara, litigiu de munca. prima instanta da o hot. a doua, curtea ca instanta de recurs da o hotarare potrivnica. c.p.c spune: conform 322 pct 7, ... (vezi toată discuția)
Model cerere de revizuire recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere de revizuire recurs in baza art 322 p 7 c.p.c. Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)