avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru PFA cu norma de venit?

Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit.

Conform Codului Fiscal:
ART. 49 - Stabilirea venitului net anual din activitati independente pe baza normelor de venit
(8) Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate în partida simpla pentru activitatea respectiva.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:53, 6 Decembrie 2010
Nu trebuie sa intocmiti registrul jurnal de inacasari si plati.
edesign citeste si aici
[ link extern ]

Dl. Manea, edesign este la norma de venit dar s-ar putea sa fi depasit plafonul TVA. Din cate am citit pina acum PFA la norma de venit nu are obligatia organizarii contabilitatii in partida simpla dar are obligatia tinerii evidentei fiscale. Edesign vrea sa stie daca nu tine contabilitate cum afla statul ca a depasit plafonul TVA, ce anume trebuie sa tina pentru evidenta fiscala sau obligatia asta nu exista pentru PFA la norma de venit?
Popu a scris:

[...] daca nu tine contabilitate cum afla statul ca a depasit plafonul TVA [...]?


Eu nu am spus ca nu trebuie sa tina contabilitate, ca nu trebuie sa elibereze documente pentru serviciile prestate, etc. ci ca nu trebuie sa intocmeasca registrul jurnal de incasari si plati in baza caruia se determina venitul impozabil.

Atat, si nimic mai mult. Toate celelalte le-ati subinteles dvs.
Dl. Manea si eu sunt cam in aceasi situatie, PFA la norma de venit. Nu tin nici o evidenta contabila, mi-am facut un programel mic in care pastrez evidenta banilor incasati/cheltuiti. Cum se tine evidenta fiscala (care pare sa fie obligatorie din cate am citit), e destul sa pastez extrasele de cont de la banca?(In cazul meu plata se face doar prin transfer bancar) Va multumesc
Pentru a tine evidenta fiscala( de fapt doar incasarile) va sunt de ajuns facturile emise.

Extrasul de cont nu e concludent intotdeauna.

Alte discuții în legătură

Pfa - contracte cu firme din afara ue bogdanfe bogdanfe E posibil ca o persoana fizica autorizata (daca e relevant, domeniu de activitate e IT, norma fixa de venit) sa aiba un contract cu firme din afara UE (pe mine ... (vezi toată discuția)
Curs valutar factura emisa 2009, data tranzactiei 2009, data valuta 2010 Popu Popu Buna, am urmatoarea problema, sunt la norma de venit neplatitor de TVA, deci nu tin contabilitate insa am inteles ca ar trebuie sa tin evidenta incasarilor in ... (vezi toată discuția)
Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)